1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. İşte Tugay’ın belediye memurlarına maaş teklifi: En az 52 bin 875 lira, mühendis maaşı 78 bin lira

İşte Tugay’ın belediye memurlarına maaş teklifi: En az 52 bin 875 lira, mühendis maaşı 78 bin lira

İzmir Büyükşehir Belediye memurların eylemleri devam ederken teklif edilen rakamlar da ortaya çıktı. Başkan Cemil Tugay’ın teklif ettiği 16 bin 750 lira sosyal denge tazminatı ile en düşük memur maaşının 52 bin 875 lira, mühendis maaşının ise 78 bin lira olduğu belirtildi. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesinde doktor, diş hekimi, veteriner gibi özel kadrolarda çalışan memurlarda rakamların daha da yüksek olduğu ayrıca müdür ve daire başkanı tazminatlarının da bu rakamlara eklendiği belirtildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

 

UMUT TOKTAŞ/EGELİ GAZETE-İzmir’in gündeminde aylardır memur eylemleri var. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında sosyal denge tazminatı anlaşmazlığı nedeniyle bir türlü anlaşma sağlanamadı. Memurlar defalarca iş bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay en son 16 bin 750 liralık sosyal denge tazminatı önerisinde bulundu. 

EN AZ MAAŞ 52 BİN 875, MÜHENDİS MAAŞI 78 BİN LİRA

Bu tazminatla ödemeleriyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesinde en memur maaşının hizmetli kadrosundakiler için 52 bin 875 lira olduğu ortaya çıktı. Mühendis kadrosunda çalışan bir çalışan bir memurun maaşının ise sosyal denge tazminatı ile birlikte 78 bin lira olduğu öğrenildi. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesinde doktor, diş hekimi, veteriner gibi özel kadrolarda çalışan memurlarda rakamların daha da yüksek olduğu ayrıca müdür ve daire başkanı tazminatlarının da bu rakamlara eklendiği belirtildi.

BU RAKAMLARIN ÜSTÜNE ÇIKILMAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediye bürokratlarıyla gerçekleştirdiği görüşmede geri adım atılmayacağı ve teklif edilen rakamdan farklı bir rakam verilmemesi için kararının kesin olduğu öğrenildi. Memurların randevu talebi reddedilince sendika eyleme nokta koydu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz