1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir alev alev

İzmir alev alev

İzmir'in ilçelerinde yangın paniği yaşanıyor. Farklı bölgelerde çıkan yangınları söndürme çalışmaları sürerken önce Menderes'te çıkan yangının ardından Kemalpaşa'da, ardından Çeşme, Kuşadası ve Selçuk'ta yangınlar devam ediyor. Uçaklar ve helikopterlerin müdahaleleriyle yangın söndürme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE- İzmir'in ilçelerinde yangın paniği yaşanıyor. Farklı bölgelerde çıkan yangınları söndürme çalışmaları sürerken önce Menderes'te çıkan yangının ardından Kemalpaşa'da, ardından Çeşme, Kuşadası ve Selçuk'ta yangınlar devam ediyor.

Uçaklar ve helikopterlerin müdahaleleriyle yangın söndürme ekipleri çalışmalarını sürüyor. 

MENDERES'TE BİR MAHALLE BOŞALTILDI BİR EV YANDI 

Menderes'te çıkan orman yangınında Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangın, saat 13.00 sıralarında ilçeye bağlı Karacadağ mevkiinde bulunan ormanlık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozerle müdahale ediyor.

Yangında ormanlık alana yakın Çamönü Mahallesi'nde bulunan bir ev yanarken, olayda can kaybının olmadığı belirtildi. O anlar cep telefonu kamerasıyla bir vatandaş tarafından kayıt altına alınırken, vatandaşın feryadı da yürekleri sızlattı. Jandarma ekipleri de mahalledeki vatandaşlara evlerini boşaltmaları yönünde anons yaptı. Ekiplerin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşların da traktör, taral gibi araçlarla kendi imkanlarıyla yangına müdahale ettiği görüldü.

İZMİR-ÇEŞME OTOBANI TRAFİĞE KAPATILDI

Menderes ilçesinde çıkan, 5 uçak ve 13 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracının yer aldığı yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, bir yangın haberi de Çeşme’den geldi. Çeşme Germiyan Mahallesi’ndeki kırsal alanda çıkan yangına; 2 uçak ve 1 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Öte yandan, Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi’ndeki yol kenarında da yangın çıktı. Otluk alandaki yangın nedeniyle, İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Bu yangına da ekiplerin müdahalesinin sürdüğü öğrenilirken, uzun araç kuyrukları oluştu.

SELÇUK'TAKİ YANGINA 4 HELİKOPTER 5 UÇAK MÜDAHALE EDİYOR

İzmir'İn Selçuk ilçesinde Pamucak mekiinde çıkan yangın ise evleri tehdit etmeye başlarken çıkan fırtına sebebiyle Kuşadası'na ilerledi. Kuşadası'nda iddialara göre Ege Mahalesi'nin tahliyesi için çağrıda bulunuldu. 

İzmir’in Menderes ve Çeşme ilçelerinin ardından Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde de yangın çıktı. Yangına 4 helikopter ve 5 uçak ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.

AYDIN-İZMİR OTOBANI TRAFİĞE KAPATILDI

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak Mahallesi ormanlık alanda heniz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana da sıçradı. Yangının söndürülmesi için ekipler, yoğun çaba sarf ederken alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle Aydın-İzmir otobanı trafiğe kapatılırken, Kuşadası'na gidecekler için trafik akışı Çamlık Mahallesi'nde veriliyor. Aydın Valisi Yakup Canbolat'ın da incelemerde bulunmak için Kuşadası'na gittiği öğrenildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz