1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir Büyükşehir Belediyesinden sağlıkta dev hamle: 549 milyon liralık Eşrefpaşa Hastanesi hizmet binası inşaatı önümüzdeki hafta başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinden sağlıkta dev hamle: 549 milyon liralık Eşrefpaşa Hastanesi hizmet binası inşaatı önümüzdeki hafta başlıyor

İzmir’de dar gelirli ailelere 116 yıldır hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi’nde kriz çözüldü. Kritik süreç ek inşaat ihalesinin tamamlanmasıyla çözüldü. İhaleyi alan MBD İnşaat San. ve Tic. AŞ’ye önümüzdeki hafta yer teslimi yapılacağı ve inşaat çalışmalarına başlayacağı belirtildi

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

UMUT TOKTAŞ-EGELİ GAZETE/ÖZEL HABER-İzmir’in 116 yıllık sağlık kuruluşu olan Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki kritik süreç ek inşaat ihalesinin tamamlanmasıyla çözüldü. . İhaleyi alan MBD İnşaat San. ve Tic. AŞ’ye önümüzdeki hafta yer teslimi yapılacağı, inşaat çalışmalarına başlayacağı ve 1.5 yıl içinde tamamlanacağı belirtildi. İzmirlinin en iyi sağlık hizmeti almasına imkan sağlayacak proje, toplamda 549 milyonluk yatırımla hayata geçecek. 
Türkiye’nin tek belediye hastanesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Eşrefpaşa Hastanesi’nin 30 Ekim 2020’deki deprem sonrası zarar gören ve yıkılan bölümleri için 6 Mayıs’ta yapılan ihaleye hiçbir firmanın katılmaması şok etkisi yaratmıştı. Sağlık Bakanlığının Ağustos sonuna kadar inşaata başlama izni verdiği için gerekli kriterleri sağlayamama riski doğacağından hastanenin kapanma riskiyle karşıya kalacağı gündeme gelmişti.

KRİZE “KAPANIRSA KAHROLURUM” DİYEN TUGAY EL KOYDU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Egeli Gazete’ye verdiği ropörtajda “Hem inşaat izni süre uzatımı için Sağlık Bakanlığı’na başvurduk. Hem de süre uzatımı olmazsa B planımız da devreye girdi. Yakında yeni bir ihaleyi yapacağız. İhaleye mutlaka girecek olacaktır. Eşrefpaşa Hastanesi binası mutlaka yapılacak. Biz o hastaneyi asla kaybetmeyiz. Bu benim zamanımda olursa kahrolurum. Ben doktorum ve benim zamanımda İzmir Büyükşehir Belediyesi hastanesini kaybedemez” ifadelerini kullanmıştı.

DEPREMDE HASAR GÖRMÜŞTÜ
30 Ekim 2020 İzmir depreminin ardından Eşrefpaşa Hastanesi'nin acil, ameliyathane, kadın doğum servisinin bulunduğu C Blok binası,  hasar gördüğü için kullanılamaz hale gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından eski binanın bulunduğu alanda yeni ek hizmet binasının yapımı için önümüzdeki hafta inşaat çalışmaları başlıyor.

8 KATLI BİNADA 6 AMELİYATHANE VE 6 YOĞUN BAKIM SERVİSİ OLACAK
 
Yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda kurulacak yeni bina, bodrum ve zemin katla beraber toplam 8 kattan oluşacak. Bina; acil servis, teknik birimler, morg, kafeterya, 24 yataklı hasta servisi, 26 yataklı kadın doğum servisi, 6 yataklı yoğun bakım servisi, 6 ameliyat salonu ve ameliyathane servisi, yemekhane, toplantı salonları ve merkezi sterilizasyon bölümlerinden oluşacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz