1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. İzmir Büyükşehir Belediyesinin SGK borçları 5 yılda 885 kat artmış: Şubat 2019’da 6.1 milyon, Mart 2024’te 5,4 milyar lira

İzmir Büyükşehir Belediyesinin SGK borçları 5 yılda 885 kat artmış: Şubat 2019’da 6.1 milyon, Mart 2024’te 5,4 milyar lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan İzmir Büyükşehir Belediyesinin SGK prim borçlarındaki artışın inanılmaz olduğunu belirterek, “Şubat 2019’da 6,1 milyon lira olan borçlar Mart 2024’te 5,4 milyar lira olmuş. 885 kat artış var. Belediyeler bu tutumlarına devam ederlerse icra yöntemine başvuracağız” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Belediyelerin ödenmeyen SGK borçları nedeniyle icra işlemlerine başlanması tartışma konusu olurken bu konudaki rekor artışın İzmir Büyükşehir Belediyesinde olduğu ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan İzmir Büyükşehir Belediyesinin SGK prim borçları artışının inanılmaz boyutlarda olduğunu belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlık kuruluşlarının SGK borçları 5 yılda 885 kat artmış. Şubat 2019’da 6.4 milyon lira olan SGK pirim borçları Mart 2024’te 5,4 milyar lira olmuş” dedi.

İCRALAR BAŞLAYACAK

Belediyelerin SGK borçlarının gecikme faizleriyle birlikte çok büyük boyutlara ulaştığını ifade eden Işıkhan şu bilgileri verdi: “Bakanlık yetkililerimiz ve il müdürlerimiz belediyelere ödemeleri yapmaları konusunda sürekli telkinlerde bulunuyor. Ama ne yazık ki özellikle belediyelerin şirketlerdeki SGK borçlarını ödememe yönünde bir dirençleri var. Ödememe yönündeki bu tutum devam ederse icra yönetimine başvuracağız” dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EN BORÇLU İKİNCİ BELEDİYE

Türkiye’de en fazla SGK prim borcu olan belediyenin 5,7 milyar lira ile Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğu açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 5,4 milyar liralık borcu ile ikinci sırada yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 3,3 milyar lira, Adana Büyükşehir Belediyesinin 3 milyar lira ve Şişli Belediyesinin 1,8 milyar lira borcu bulunuyor.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz