1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. İzmir'deki hastanede görev yapan doktorun gizli kamera görüntüleri dünya basınında

İzmir'deki hastanede görev yapan doktorun gizli kamera görüntüleri dünya basınında

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre İzmir’deki özel hastanede görev yapan Bariatrik cerrah, hastasına önce “yemesini” sonra da kilo vermesi için ameliyata gelmesini söyledi!”

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

 

EGELİ GAZETE-Dünyaca ünlü televizyon kanalı BBC, İzmir’deki bir özel hastanede bariatrik (kilo kaybında yardımcı olan çeşitli obezite cerrahisi operasyonları) cerrah olarak çalışan Dr. Ogün E. ile Glasgow’daki görüşmeyi gizli kamera görüntüleriyle kayda alıp milyonlarca izleyicisine servis etti. Kilo verme tatili sattığı iddia edilen Türk doktorun, cerrahi operasyon ile zayıflamak istediğini söyleyen gizli BBC muhabiri ile görüşmesi görüntülendi.
Gizlice çekilen görüntülerde İzmir Çiğli’deki bir özel hastanede çalışan Türk doktor Ogün E. Glasgow’daki bir organizasyonda, kimliğini gizleyerek kilo vermek istediğini söyleyen BBC muhabirine önce kilo almasını sonra da ameliyat olmasını söylüyor.

BBC’NİN haberi şöyle:
“Bir Türk doktoru BBC muhabirine, mide kapağı ameliyatı için uyum sağlayabilmesi adına kilo almasını söyledi.
 Doktor, muhabire vücut kitle indeksini artırması için “atıştırmalıklar yemesini” söyledi. BBC muhabirinin vücut kitle indeksi 24.4 idi. Bu sağlıklı kilo aralığı içindeydi. 
Dr. “Yemelisin, yemelisin. Bir şeyler ye ve 30’a ulaş” dedi.
Muhabir, vücut kitle indeksinin 29 olmasını sağlayacak klinik bilgileri verdi, ancak muayene sırasında tartılmadı ve herhangi bir tıbbi kontrol yapılmadı. 
Bunun yerine Dr. 3 ay sonra ameliyat için randevu almasını ve kilo almaya çalışmasını söyledi.”

BBC: 7 İNGİLİZ HASTA TÜRKİYE’DE KİLO VERME AMELİYATINDA ÖLDÜ
Haberde, daha önce 7 İngiliz hastanın Türkiye’deki kilo verme ameliyatından sonra öldüğü bilgisi yer aldı.
Ayrıca, sağlık uzmanlarının bir hastanın cerrahi eşiğe ulaşmak için kilo alması konusunda bir hastaya baskı yapmasının etik olmadığı vurgulandı. 
Öte yandan, İngiltere’de 10 ila 15 bin sterlik arasında olan kilo verme ameliyatlarının Türkiye’de 2 bin sterline düştüğü belirtildi.
Doktorun çalıştığı İzmir merkezli hastanenin de İngiliz müşterilere yönelik Türk şirketleri arasında bulunduğu, Birleşik Krallık’taki şehirlerde düzenli olarak satış günleri düzenlediği aktarıldı.

Glasgow’daki bir satış gününde yapılan gizli çekimler ile Türkiye’deki hastanenin, bariatrik cerrahi kriterlerini taşımayan hastaları da kabul ettiğinin kanıtlandığını duyurdu. 
Haberde, vücut kitle indeksi 40’ın altında olan ve buna bağlı başka hastalığı bulunmayanların Birleşik Krallık’ta zayıflama ameliyatı taleplerinin reddedildiği belirtildi.
Vücut kitle indeksi, kişinin boyu ve kilosuna dayanan ve bariatrik cerrahi için değerlendirme yapılırken kullanılan ana faktörlerden biri.

HASTANE İDDİALARI REDDETTİ
Haberde Çiğli’deki hastanenin görüşlerine de yer verildi. Hastane yetkilileri, "Hastanemizin uluslararası yönergeleri veya kriterleri karşılamayan hastaları ameliyat için kabul ettiği iddiasını tamamen reddediyoruz. Hastanede tam ve kapsamlı bir sağlık kontrolü yapılır" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz