1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir’in en işlek yollarından birinde kamu arazisindeki kaçak kullanım durdurulamıyor

İzmir’in en işlek yollarından birinde kamu arazisindeki kaçak kullanım durdurulamıyor

Balçova’daki Karayolları arazisinde bulunan ve yıllardır faaliyette olan istasyon mühürlendi, marketler kaldı

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE-İzmir Balçova'da bulunan Selway Outlet'in içindeki aynı firmaya ait iki akaryakıt istasyonunun kullanım izni ve kira sözleşmesi olmadan faaliyet gösterdiği tespit edildikten sonra Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince kapatma işlemi uygulanmıştı. Ancak istasyonların içinde bulunan iki marketin açık olduğu ve mühürlenmediği ortaya çıktı. Yatırımcı şirket, encümen ve yargı kararlarının eksik uygulandığını ve ivedilikle marketlerin de kapatılması gerektiğini belirtti.

Hakkında faaliyetten men kararları verilen ve mühürlenen petrol şirketin izinsiz şekilde kullandığı bu istasyonların Karayollarına ait arazide bulunduğu ve mahkeme kararına karşı marketlerin hala faaliyet göstermesi şaşkınlığa neden oldu.

KAMU ARAZİSİNDE KAÇAK KULLANIM YILLARCA SÜRDÜ

Balçova Selway Outlet içinde yer alan akaryakıt istasyonlarının, yıllardır kullanım izni olmadan faaliyet gösterdiği ortaya çıkmıştı. İstasyonlar, yargı kararları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenmişti.

Selway Outlet’in yatırımcı şirketi lehine verilen mahkeme kararlarına uyulmaması, hem hukuki hem de idari tartışmalara yol açtığını belirten yatırımcı firma Selway, 25.07.2024 tarihli Encümen kararıyla mühürlenen istasyonlarda, marketlerin açık kalmasının ilginç bir durum olduğu ve acilen kapatılması gerektiği belirtildi.

Yatırımcı firma kamuya ait arazinin bu şekilde hiçbir sözleşme olmadan bu kadar uzun süre kullanılmasına tepki göstererek, “İzmir'in en işlek istasyonlarından biri olan ve Karayollarının sorumluluğunda bulunan Selway Outlet'te yıllardır sürdüğü ortaya çıktı. Bu işgal nedeniyle her gün artan zararın tazmini için hukuk mücadelesini bırakmayacağız” bilgisini verdiler.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz