1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir'in Körfez sorununa önemli adım: Salı günü Ankara'dan heyet geliyor

İzmir'in Körfez sorununa önemli adım: Salı günü Ankara'dan heyet geliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Ankara’da yaptığı zirve can çekişen Körfez için ilk meyvesini vermeye başlarken Salı günü İzmir’e Ankara’dan bir heyet gelecek.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Ankara’da yaptığı zirve can çekişen Körfez için ilk meyvesini vermeye başlarken Salı günü İzmir’e Ankara’dan bir heyet gelecek. AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’nın aracılığı ile yapılan görüşmede kirliliğin önlenmesi için Körfez’e daha önce projeleri yapılan iki ayrı kanalın açılması için çalışmalara başlanması kararlaştırıldı.

 

NAVİGASYON VE SİRKÜLASYON İÇİN

 

 

Buna göre Alsancak Limanı’na büyük tonajlı gemilerin gelebilmesi için navigasyon kanalı Bakanlık tarafından açılacak. Bu kanal körfezde su sirkülasyonunu artıracak. Ancak akıntıyı daha da artırmak için asıl bir sirkülasyon kanalı daha açılacak. Bu kanalın yapımında Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi birlikte çalışacak. Ayrıca Körfez'de dip temizliği de yapılacak. Bakan Kurum’un “Kanalları açacağız ama siz de bizimle birlikte çalışacaksınız” dediği ve Başkan Tugay’ın da “Körfez’in temizlenmesi için biz belediye olarak elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun için her konuda Bakanlıkla birlikte yürümeye hazırız. Önemli olan İzmir’in yıllardır bitmeyen bu sorundan kurtarılması” dediği ve iki ismin mutabık kaldığı öğrenildi.

 

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILACAK

 

Bu arada belediye, Çiğli Arıtma Tesisi’nin inşaatı süren 4. fazındaki çalışmaları hızlandıracak, 5. fazın yapımı için de harekete geçecek. Ayrıca Dünya Bankası’ndan sağlanan kredilerle diğer çalışmalarını da hızlandıracak, bu çerçevede yuğmur suyu-kanalizasyon hattı ayrışmalarındaki çalışmalar daha da artacak. Narlıdere’deki arıtma tesisinin kapasitesi de artırılacak.

 

ANKARA’DAN SALI GÜNÜ HEYET GELİYOR

 

Öte yandan Bakanlık Çevre Yönetimi Dairesi Genel Müdürü Fatih Turan ve bir heyet, Salı günü İzmir’e gelecek ve Başkan Tugay ile belediye kurmaylarıyla bir görüşme yapacak. Buna göre zirvede körfez için görevlendirilen bilim kurulu üyelerinin pazartesi günü tamamlanması beklenen raporu üzerinde değerlendirmeler yapılarak yapılacak işler konuşulacak ve bir an önce harekete geçilecek. Fatih Turan’ın İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) eski Genel Müdürü olduğu ve bu konuda da uzmanlığının olduğu belirtiliyor.

(erhnagulenc.com)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz