1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir Metrosu’nun yürüyen merdiven raporu: İşte tüm yürüyen merdivenlerin çalışacağı tarih

İzmir Metrosu’nun yürüyen merdiven raporu: İşte tüm yürüyen merdivenlerin çalışacağı tarih

Üçyol Metro İstasyonu’nda 1 Temmuz’da yaşanan yürüyen merdiven kazasında 11 yolcu yaralanmıştı. Olay sonrası bakıma alındığı için hizmet veremeyen merdivenlerin devreye gireceği tarihler belli oldu

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

UMUT TOKTAŞ/EGELİ GAZETE-İzmir’de Üçyol Metro İstasyonu’nda geçen 1 Temmuz’da yürüyen merdiven, üzerinde yolcular bulunduğu sırada bir anda ters yönde hareket etmeye başlamış ve dengesini kaybederek düşen 11 yolcu yaralanmıştı. Olay sonrası Metro’daki tüm yürüyen merdivenlerde bakım çalışması başlatılmıştı. Bu çalışmalar nedeniyle çok sayıda merdiven kullanım dışı kalmıştı. İzmir Metrosu’ndaki yürüyen merdivenlerin yeniden tam anlamıyla çalışacağı tarihler belli oldu

BASMANE, ÇANKAYA, HATAY VE BORNOVA’DAKİLER BİR HAFTA SONRA TAMAMEN DEVREYE GİRECEK

 Basmane İstasyonu iniş yönünde çalışan yürüyen merdiven ve diğer istasyonlardaki Hatay, Bornova ve Çankaya’daki yürüyen merdivenlerde çalışmaların bir hafta içinde tamamlanacağı ve hizmete alınacağı açıklandı. 

Üçyol İstasyonunda bakım ve kontrolleri tamamlanan yürüyen merdivenlerin hizmete verilmesi ile her katta (peron, ara kat ve gişe seviyesi) en az birer yürüyen merdiven, iniş ve çıkış yönünde çalışmaya başladı. Halkapınar ve Basmane istasyonlarındaki yürüyen merdivenler çıkış yönünde hizmete başladı.

ÜÇYOL İSTASYONU’NDA HASAR GÖREN PARCALAR YENİDEN ÜRETİLDİ
 
Üçyol İstasyonu’nda kazanın yaşandığı yürüyen merdivenin hizmete alınması için hasar gören parça yeniden üretilerek istasyonda yeniden monte edildi. Olası kazalara karşı kapsamlı bakım ve tamir çalışması yapıldığı belirtildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz