1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. İzmir siyasetinde cahil tartışması

İzmir siyasetinde cahil tartışması

İzmir’deki yangınların ardından AK Parti ve CHP arasında gerginlik “cahil” tartışmasıyla daha da büyüdü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Yamanlar Dağı’nda başlayan ve 3 gün boyunca yayılarak devam eden orman yangınları kontrol altına alındı, yangınlar sırasında siyasetçiler arasında başlayan gerginlik “cahil” tartışmasıyla daha da büyüdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yangınlara havadan müdahalede yetersizlik olduğunu söylemesinin ardından AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, belediyenin yangınlara müdahalede beceriksiz davrandığına yönelik açıklamada bulunmuştu.

Tugay’ın iddialarına İnan’ın sert yanıtının ardından CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu bir açıklama yaptı.

Yangın bölgesinde video çektiğini anımsatan Aslanoğlu, “Video çoğul kişiye değil, İzmir İtfaiyesi orman yangınlarına müdahalede geç kaldı diyen cahil siyasetçiye cevaptır. Video da orman yangınlarına kimin müdahale etmesi gerektiği kent yangınlarına kimin müdahale etmesi gerektiği belirtilmiştir. Ve 4 günde 27 ilçede çıkan yangınlara müdahale edilen gecesini gündüzüne katan itfaiye erlerine yapılan haksız eleştirilere cevaptır” ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu, İzmir İtfaiyesine haksızlık yapıldığını savunarak, şöyle devam etti:

“Evi yanan, damı yanan, yetiştirdiği hayvanı yanan her vatandaşımızın ilk günden beri yanındayız, dizinin dibinde sesini dinliyor, acısına ortak oluyor, yananı birlikte yerine koymaya çalışıyoruz. İzmir İzmirliler olarak el birliği ile eski haline getirmek için çalışacağız. Kimseden bir şey beklemeden. İzmir’in dağlarında yine çiçekler açacak ve bunu yine İzmirliler başaracak.”

 

AK Parti İl Başkanı Saygılı’dan yanıt: “Artık kabak tadı verdi”

 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’a yönelik söylemlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

 

Aslanoğlu’nun ‘’AK Parti İzmir Milletvekiline cahil diyerek siyasi nezaket ve edep sınırlarını bir kez daha ihlal ettiğini” savunan Saygılı, “İzbeton ve kooperatiflerin kol kola girerek İzmirlileri dolandırdığı kayıp milyar skandalının” başrol oyuncusunun hedef şaşırtmak için hala milletvekillerimizi ve hükümetimizi hedef alması artık kabak tadı verdi” dedi.

 

Saygılı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İzmir’de altyapı sorunları yüzünden şehri su basar, malum şahıs gündem değiştirmeye uğraşır. İzmir’de ihmalkarlık yüzünden vatandaşlarımız akıma kapılarak hayatını kaybeder, malum şahıs polemik üretir. Körfez’de çevre felaketi her gün büyür, kokudan yürünemez hale gelir, malum şahıs AK Parti’yi itham etmeye kalkar. İzmir’in ulaşım damarları tıkanır, insanlar raylı sistemlerde, otobüslerde ve trafikte çileye dönüşen yaşamlarına isyan eder, malum şahıs görmezden gelir. İzmir’in ciğerlerini yakan yangınlar hepimizi derinden üzdü, yaraladı. Bu yaraları da birlikte saracağız. Ama bu üslup, bu siyaset tarzıyla değil. CHP’nin İl Başkanı bir açıklama yapacaksa bir daha milletvekillerimiz ve hükümetimiz üzerinden değil, İzmirlilerin ondan cevap beklediği konularda beyanatta bulunsun.’’

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz