1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. KESK İzmir'den 'zam oranı' tepkisi

KESK İzmir'den 'zam oranı' tepkisi

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven belirlenen memur zamları ile ilgili açıklamada, “Bu rakamlarla geçinebilmeleri mümkün değil, bütçe sürecinde sendikalı mücadeleyi yükselteceğiz. Bu düzenlemeler Cumhurbaşkanı kararnameleri ile yapılıyor. Bu kamu emekçilerinin aşağılanması manasına gelir. Bu masada emekçi yok. 2024 için verilen rakamlar enflasyon altında. Ek zam eylemlerinin devam edeceğini söyleyebiliriz.” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun toplantısı sona erdi. Toplantıda çıkan kararla memurların ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu.  Hakem Kurulu'nda yapılan oylamada, zam teklifi 5'e karşı 6 kabul oyuyla geçti.

8 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ETKİLENECEK Buna göre, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak. Belirlenen oranlar 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak. 8 milyondan fazla kişi doğrudan etkilenecek.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunarak emeklilere masada yer verilmediğini ifade etti.

Güven, toplu sözleşmenin başından veri eşit ve adil bir masa oluşturulamadığını ifade ederek, “Artık bu sendika yasası 6 milyon kamu emekçisinin taleplerini karşılamadığını ispatlamıştı. Kamu emeklilerinin kazanacağı bir şey bu haliyle yoktur” şeklinde konuştu.

OLDU BİTTİYE GETİRİLİYOR Verilen rakamların baştan beri geçerliliğini yitirmiş olduğunu belirten Güven,”Talebimiz öncelikle sendika yasasının ele alınarak başlatılmasıydı. Emekçilerin karar alma süreçlerinde de olduğu toplu sözleşme istedik. Bu da gerçek bir sendika yasası ile mümkün. Ağustos ayı izin ayı. Öğretmenlerin olmadığı, emekçilerin izinde olduğu bir dönemde 2 yılda bir oldubittiye getiriliyor. Hükümetin kendi programı neyse, son sözün hükümette olduğu bir masa oluyor. Bu masayı da meşrulaştırmanın bir anlamı kalmadı. Sendika yasasını KESK olarak tartışmaya açıyoruz. Bu sendika yasasının değişmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

EMEKÇİLER AŞAĞILANIYOR Ocak ayından itibaren emekçilerin ek zam talebiyle sokakta olacağını söyleyen Güven, “Bu rakamlarla geçinebilmeleri mümkün değil, bütçe sürecinde sendikalı mücadeleyi yükselteceğiz. Bu düzenlemeler Cumhurbaşkanı kararnameleri ile yapılıyor. Bu kamu emekçilerinin aşağılanması manasına gelir. Bu masada emekçi yok. 2024 için verilen rakamlar enflasyon altında. Ek zam eylemlerinin devam edeceğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

(Egedesonsöz)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz