1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. Kocaoğlu’ndan İzmir’de tartışılan konuyla ilgili açıklama: Ben olsam yasal sınırda kalırdım

Kocaoğlu’ndan İzmir’de tartışılan konuyla ilgili açıklama: Ben olsam yasal sınırda kalırdım

Memurların sosyal denge tazminatı konusunda Egeli Gazete’ye açıklamalar yapan 2004-2019 yılları arası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Zimmet çıkacak bir parayı verip bugünü kurtarıp yarını düşünmemek yanlış olur. Ben olsam yasal tavanı aşmazdım” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE-İzmir’de 2004-2019 yılları arasında 15 yıl kesintisiz Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aziz Kocaoğlu bugün büyük tartışma ve eylemlere neden olan memurların sosyal denge tazminatıyla ilgili Egeli Gazete’ye önemli açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, “Ben olsam yasal tavanı aşmazdım. Zimmet çıkacak bir parayı verip bugünü kurtarıp yarını düşünmemek yanlış olur” dedi.

BEN YASAL MİKTARI GEÇMEDİM,  O RAKAMLARIN VERİLME ŞANSI YOK

Görev yaptığı sürede memurlarla toplu sözleşme yapma izni için yasal düzenleme çıkana kadar herhangi bir sözleşme yapmadığını hatırlatan Kocaoğlu, “Yasal düzenleme çıkarılıp ‘yapılabilir’ dendikten sonra biz de İzmir’de memurlarla toplu sözleşme yapmadık. Ama o toplu sözleşmede de sosyal denge tazminatında öngörülen miktarı geçmedik. Hep o düzeyde tuttuk. Şimdi yasal sınırın çok üstüne çıkılmış. Öyle olduğu halde yeni sözleşmeyle daha da artırılması isteniyor. Memurlar ücretlerinin peşinde ama yasal olarak da o rakamların verilme şansı yok. Verilirse hem yasa uygulanmamış olur hem de imzası olanlara zimmet çıkar” dedi.

GÜNÜ KURTARMA ANLAYIŞI DOĞRU DEĞİL

Zimmet çıkacağını bile bile bu konuda nasıl ısrar edilmesinin doğru olmadığını ifade eden Kocaoğlu şöyle konuştu: “Ama ne yazık ki zimmet çıkacak olması kimsenin umurunda değil. Ekonomide, siyasette, çevre konularında günü kurtarmayı içeren anlayışlar var. Zimmet çıkacak bir parayı bugün alalım yarın enflasyon nedeniyle düşer ve durumu kurtarırız anlayışı hakim. Bu hale geldik. Ben olsam her konuda olduğu gibi bu konuda da yasal sınırlar içinde kalıp yasal tavanı uygularım. Ben bunu savunuyorum. Yasayı uygulayacaksın.”

SÜRDÜRELİBİLİR DÜZEN VURGUSU

Belediye başkanları için bütçeyi yönetmenin önemine de dikkat çeken Kocaoğlu bu konuda şu bilgileri verdi: “Belediye Başkanı Ay’dan para bulamaz. Makinesi de yok, para basamaz. Doğru yöneteceksin. Hayali projeler peşinde koşmayacaksın. İşletmeyi sürdüreceksin. Para varsa yatırım yapacaksın. Bugün krediler çok palı. Ancak Metro gibi geri dönüşü olan konularda kredi alıp yatırım yapmak cazip. Bugünlerde otobüslerin çalışması, yolların bakımının yapılması yani işletmenin sürdürülmesi önemli. Belediye Başkanı bunu yapmalı, halkın menfaatini korumalı. Halka önderlik yapacak. Çevreye, doğaya sahip çıkacak. Biz İzmir’de Tramvay gibi, İZBAN gibi, Fuar Alanı gibi tarihi projeleri borçlanmadan yaptık.”

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz