1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. Konak Belediyesi'nden emeklileri mutlu edecek hamle: Çay 5, kahve 15 TL

Konak Belediyesi'nden emeklileri mutlu edecek hamle: Çay 5, kahve 15 TL

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun seçim vaadlerinden biri olan Mutluluk Kahvesi yoğun ilgi ile açıldı. Mutluluk Kahvesi'nde çayın 5 TL, kahvenin ise 15 TL'den içilebileceği belirtildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Tarihi Kemeraltı'nda bulunan Abacıoğlu Han'ındaki Mutluluk Kahvesi'nin açılışını yaptı. Emekliller için sosyalleşme ve uygun fiyatlı ortam yaratmak amaçlanarak açılan Mutluluk Kahvesi'ne Konaklıların ilgisi büyük oldu. Açılışa Kemeraltı  Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin de katıldı.  Mutluluk Kahvesi'nde çayın 5 TL, kahvenin ise 15 TL'den içilebileceği belirtildi.

"İLK 100 GÜN HEDEFİMİZDEN BİRİYDİ"
Açılış konuşmasını yapan Mutlu, "Bugün heyecanlıyız seçim vaadlerimizi teker teker yerine getiriyoruz." diyerek heyecananını dile getirdi. Mutlu ilk 100 gün hedeflerinde emekliler için böyle bir lokal planladığını ifade ederek, " Öncelikle de iddialı oolduğumuz bir iş vardı ilk 100 günde yapmak istediğimiz diye burada emekli lokali düşümüştük bunun adına da Mutluluk Kahvesi dedik. Hepimizin çok önemsediği Abacıoğlu Han'da emekliler özellikle evden çıkamaz olduklarını söylemişlerdi. 10 bin lira maaşa mahkum edilen emeklilerimiz artık sokağa çıkıp sosyalleşemediklerini ve bir çay kahve bile içemediklerini söylemişlerdi. Kentli gibi yaşamak ve kentin bir parçası olmak mekanlarda oturmak sohbet etmek sosyalleşmek bizim için. Dolayısıyla Belediyemizin bu mekanını biz ağırlıklı olarak emeklilerin kullanacağı bir kafeye dönüştürmek istedik."


"İŞLETMESİNİ İZBEL ÜSTLENDİ"
 Başkan Mutlu, "Tamamen Belediye'nin diğer  yerini işlettiği gibi bir ücret politikasında sabahtan akşama kadar vakit geçirebilecekleri geçtiğimiz yıl kaybetttiğimiz  Feyza Paker'in anısına açılan kitaplığıyla  kitap okuyabilecekleri sohbet edebilecekleri farklı atölyelerin gerçekleşeceği yani emklilerin pasif bir şekilde  çay kahve içecekleri değil de yeni bir uğraş edinebilecekleri kendilerini daha da zenginleştirebilecekleri bir yer olsun istedik. İşletmesini de Belediye şirketimiz İZBEL üstlendi. Kemeraltı'nın yaşamasını ve canlanmasına bizim de bir katkımız olsun istedik. Umarım burada güzel zamanlar geçiririz. Hepimize hayırlı olsun" diye konuştu. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz