Lerzan Tuncer'e 'Dirk Lentschat' sürprizi

Dünyaca ünlü "Cats" müzikalinin trompet sanatçısı Dirk Lentschat, uluslararası marimba sanatçımız Lerzan Tuncer'le birlikte çalışmak için İzmir'e geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Dünyaca ünlü Cats Müzikalinin birinci trompetçisi Dirk Lentschat ilk kez Türkiye’ye gelerek, Uluslararası marimba sanatçımız Lerzan Tuncer ile buluştu. Alman sanatçı Lentschat birçok opera ve orkestranın yanı sıra aralarında Phantom of the Opera (Opera’daki Hayalet), West Side Story, Kiss Me Kate ve Drakula’nın da bulunduğu klasik olmuş, önemli müzikallerde çaldıktan sonra üyesi olduğu Hamburg Brass grubu ile birçok klasik müzik konserleri yapmasına rağmen, çoğunlukla Jazz, Pop ve Rock Band’ lerde çalan bir isim… Kariyerinde performans sergiledigi, Slide Hampton, Michael Gibbs gibi efsane müzisyenlerle beraber NDR Big Band prodüksiyonları ve Montrö Jazz Festivali gibi önemli festivaller de bulunan, Lentschat ve ülkemizi uluslararası alanda temsil eden ilk Marimba sanatçısı Tuncer 2022 Ağustos ayında, Tuncer’in Hamburg Senfoni Orkestrası Solo Timpanisti Alexander Radziewski ile çalışmaları esnasında tanıştı. Alman sanatçı Dirk Lentschat bazı solo kayıtlarını dinledikten sonra Lerzan Tuncer’in teknik ve müzikalitesinden çok etkilenerek, birlikte bir Duo projesi fikrini geliştirmek amacıyla İzmir’e geldi. Lerzan Tuncer ile birlikte yeni projeler geliştirmek için Türkiye’ye gelen Lentschat, önemli projelerini açıkladı. Yoğun geçen bu süreçte yapılan provalar ve müzik hakkındaki paylaşımlar sonrası birçok orijinal fikir ile proje daha da gelişerek şekil alırken, eserler ve programın bir kısmı belirlenmiş oldu. Lentschat, kendi çalışmalarının yanı sıra, ikili Tuncer’in öğretim elemanı olarak görev aldığı Yaşar Üniversitesi’nde de öğrencilerle müzik adına Master Class ve kısa bir söyleşi için buluştuktan sonra  ülkesine döndü.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Trompet sanatçısı, Grup Şefi Cem Sevgi
Tuncer, böylesine deneyimli bir müzisyenin, kendisine ve müziğine verdiği önemden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Ayrıca heyecan verici bu çalışmaları geliştirerek Alman sanatçı Lentschat’le sürdürürken, ülkemizin de en önde gelen Trompet Sanatçılarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Trompet sanatçısı, Grup Şefi Cem Sevgi ile Marimba ve Trompet ikilisi olarak yurtdışı ve özellikle yurtiçinde daha önce hiç yapılmamış farklı ve kaliteli konserlere imza atmayı planladıklarını ilk kez duyurarak, her iki sanatçı ile oluşan enerji dolu çalışmalar sonrası, sanat adına katkı sunacakları bu farklı ve keyifli proje icin heyecan duyduğunu belirtti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz