1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. Menemen Belediyesi'nde sular durulmuyor: Bir grup işçinin daha işine son verildi

Menemen Belediyesi'nde sular durulmuyor: Bir grup işçinin daha işine son verildi

Geçtiğimiz Çarşamba günü Menemen belediye meclisi toplantısına katılmak isteyen işten atılan bir grup işçi polis müdahalesi ile karşılaşmıştı. Bir aydır belediye önünde beklemekte olan işçiler direnişe devam ederken, Menemen Belediyesi işçi çıkarmaya devam ediyor Cuma günü öğleden sonra bir grup işçinin daha işine son verildiği öğrenildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Geçtiğimiz Çarşamba günü Menemen belediye meclisi toplantısına katılmak isteyen işten atılan bir grup işçi polis müdahalesi ile karşılaşmıştı. Bir aydır belediye önünde beklemekte olan işçiler direnişe devam ederken, Menemen Belediyesi işçi çıkarmaya devam ediyor Cuma günü öğleden sonra bir grup işçinin daha işine son verildiği öğrenildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye-İş Çevre Belediyeler İzmir Şube Başkanı Cumali Akay, “İşten çıkarmalar devam ediyor. Hatta bazı arkadaşlarımız aynı ayın içerisinde ikinci defa işten çıkarılıyor. 27 Mayıs tarihinde işten çıkartılıp sonrasında işe tekrar geri alınan bir arkadaşımız öğrendiğimiz kadarıyla bugün yeniden işten çıkartılmıştır. Menemen Belediyesi artık bir kamu kurumu olma ciddiyetini yitirmiş durumda. Ortada büyük bir otorite boşluğu var. Bu arkadaşları kim işten çıkartıyor, kim yeniden geri alıyor? Kim tekrar çıkartıyor? Bilemiyoruz. Ne belediye başkanı ne de belediye başkan yardımcılarıyla görüşemiyoruz. Görüşmeyi başarabildiğimiz meclis üyeleri hiçbir şey bilmediklerini söylüyorlar. Şeffaf bir süreç işletilemiyor.” diye konuştu. Belediye başkanının iki aydır meclis toplantısına katılmadığını hatırlatan Akay, "Geçtiğimiz Cumartesi günü düğündeydi, Çarşamba günü cenazeye katıldı, ama öğleden sonra yapılan meclis toplantısına sağlık gerekçeleri ile katılmadı. Bu ciddiyetsizlik Menemen halkına haksızlıktır." dedi. 

Diğer yandan 5 Temmuz tarihinde TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi ve Dem Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Menemen Belediyesi işçilerinin direnişi ile ilgili Çalışma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi vererek işçilerin direnişini meclise taşıdı. 

 

Konuyla ilgili bakanlıkların inceleme yapıp yapmadığına dair yazılı bir cevap istedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz