1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Meteoroloji'den İzmir ve Ege için kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den İzmir ve Ege için kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ege ve İzmir için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu gece saat 23.00'da başlayacak yağış yarın (11 Eylül) saat 15.00'a kadar süreceği tahmin ediliyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa'nın batısı) ve Marmara'nın batısı (Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batısı) için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. 

Bu gece saat 23.00'da başlayacak yağış yarın (11 Eylül) saat 15.00'a kadar süreceği tahmin ediliyor. Meteoroloji aynı zamanda  oluşabilecek olumsuzluklara  (Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar) karşı önlem alınması gerektiği bilgisini verdi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasının tamamı ise şöyle:

"Batı bölgelerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batısı) ile Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa'nın batısı) kuvvetli (21-50 kg/m2), İzmir çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İzmir'de bu hafta hava nasıl olacak? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İzmir'de bu akşam  başlayacak yağış Perşembe gününe kadar devam edecek.

Haftanın son günleri kentte hava güneşli geçerken Pazar günü tekrardan yağış kentte etkili olacak. Sıcaklıklarda ise düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.  

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz