1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünya
  4. Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin’i 1967 sınırlarıyla tanıyacak

Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin’i 1967 sınırlarıyla tanıyacak

Norveç hükümeti Filistin’i uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şeklide 1967 sınırlarıyla 28 Mayıs’ta tanıyacağını duyurdu. Ayrıca İrlanda ve İspanya da Filistin’i resmen ayrı bir devlet olarak tanıyacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İrlanda, Norveç ve İspanya, Filistin’i resmen ayrı bir devlet olarak tanıyacak.

Skynews’ın haberine göre İrlanda Başbakanı Simon Harris şöyle konuştu: “Bugün, İrlanda, Norveç ve İspanya, Filistin devletini tanıdıklarını açıklayacaklar. Her birimiz, bu kararın yürürlüğe girmesi için ulusal adımları atacağız. Önümüzdeki hafta başka ülkelerinde de bize katılacağından eminim.”

Norveç Başbakanı Jonas Hahr Store basın toplantısında “Norveç hükümeti, Norveç’in Filistin’i bir devlet olarak tanımasına karar verdi” dedi.

Hem İsraillilere hem de Filistinlilere siyasi çözüm sunan tek alternatifi canlı tutmaları gerektiğini belirten Store bunun, ‘yan yana, barış ve güvenlik içinde yaşayan iki devlet’ olduğunu vurguladı.

Filistin’in devlet olarak tanınmasının, Norveç’in Orta Doğu’daki çatışmaya kalıcı bir çözümün sadece iki devletli bir çözüm yoluyla sağlanabileceği yönündeki tutumunu vurguladığı bildirildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz