Okyanusların kızı Bengüsu Avcı artık yalnız yüzmeyecek

 Ege Üniversitesi Teknoparkı’nda 2016 yılında başlayan AR-GE çalışmaları sonucunda ortaya çıkan gıda takviyesi Sidrex’in ürün lansmanı, “Bitkilerin Dönüşüm Hikayesi ve Daha Sağlıklı Yaşam” temasıyla İzmir’de gerçekleştirildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Ege Üniversitesi Teknoparkı’nda doğan ve FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) sertifikalı tesiste üretilen gıda takviyesi markası Sidrex’in ürün lansmanı, İzmir Marriot Hotel’de düzenlendi. Prof.Dr. Hüseyin Can ve Sidrex Marka Direktörü Büşra Eroğlu’nun “Bitkilerin Dönüşüm Hikayesi ve Daha Sağlıklı Yaşam” temasıyla gerçekleştirdiği tanıtıma, Türkiye’nin önde gelen doktorlarının yanı sıra diyetisyenler, eczacılar ve üst düzey sağlık yetkilileri katıldı. Ünlü oyuncu ve milli sporcu Çağla Kubat’ın da eşlik ettiği lansmanı, İstanbul ve Ankara’dan çok sayıda basın mensubu takip etti. Tanıtımda, Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı yüzerek geçen ultramaraton sporcusu Bengisu Avcı, “Marka Elçisi” olarak açıklanırken, genç sporcunun bu ay gerçekleştireceği Molakai geçişi hakkında bilgiler paylaşıldı.

PROF.DR CAN: GIDA DESTEĞİ ALMAK ŞART

Lansman, Prof.Dr. Hüseyin Can’ın “Günümüz Dünyasında Değişen İhtiyaçlar” başlıklı konuşmasıyla başladı. Can, sunumunda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kriterlerine göre “Tam İyilik Hali”ne vurgu yaparken, “Değişen yaşam koşullarının bireyler üzerindeki yıpratıcı etkisini azaltmak için gıda desteği almak, artık neredeyse şart oldu. Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, yaşamımızda her zamankinden daha büyük bir öneme sahip. Gıda endüstrisindeki suistimaller ve değişen yeme-içme alışkanlıklarımız, bizi olumsuz etkiliyor. Buna hareketsiz yaşam da eklendiğinde, her geçen gün sağlıklı nesillerden uzaklaşıyoruz” dedi.

Prof.Dr. Can, TÜİK 2022 verilerine de dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “TÜİK'in 2022 Türkiye Sağlık Araştırması’nda 15 yaş ve üzerindeki kişilerin yüzde 20,2'sinin obez, yüzde 35,6'sının ise fazla kilolu olduğu görüldü. Güneş ülkesi olmamıza rağmen, D vitamini eksikliği, özellikle kadın ve çocuklarda demir eksikliği ise Türkiye'de oldukça yaygın bir sorun. Bu da bir çok farklı sağlık problemini de beraberinde getirebiliyor. Bu bir iki örneğe dahi bakarak, ‘doyuyoruz ama beslenemiyoruz’ diyebiliriz. Sidrex ise yenilikçi bir gıda takviyesi markası olarak, sağlık ve wellness dünyasında yepyeni formülasyonlarla daha sağlıklı bir yaşama destek olmak üzere yola çıktı. Sidrex’in her ürünü, doğanın  sunduğu, bilimsel temellere dayanan vitamin, mineral ve bitkisel içeriklerle uzmanlar tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda özenle tasarland

 

ı"

EROĞLU: FDA ONAYLI TESİSTE ÜRETİM, YÜKSEK STANDARTLARDA YENİLİKÇİ DESTEK!

Sidrex’in 2016 yılında başlayan AR-GE çalışmaları sonucunda ortaya çıktığını, üretimin FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı tesiste yapıldığını ve GMP (İyi Üretim Uygulamaları) onaylı olduğunu belirten Marka Direktörü Büşra Eroğlu ise ürünlerin Halal, ISO 9001 ve ISO 22000 sertifikalarına sahip olduklarının altını çizdi.

Eroğlu, “İhtiyaca özel formüle edilmiş Olivia, Zzen, Milk Thistle, Lipo Iron, Pro Men’s Once Daily, Repro Women’s Once Daily ve Slm-X ürün portföyümüz ile bitkilerin dönüşüm hikayesi yolculuğumuz başladı. Güneşin neredeyse her gün yüzünü gösterdiği bu topraklarda yetişen bitkilerin gücünden ilham alan Sidrex, yenilikçi gıda takviyesi olarak, sağlık ve wellness dünyasına yepyeni formüllerle daha sağlıklı bir yaşam sunuyor. Her ürünümüz, doğanın bize sunduğu, bilimsel temellere dayanan vitamin, mineral ve bitkisel içeriklerle, uzmanlar tarafından ve ihtiyaçlar doğrultusunda özenle tasarlandı. Çünkü biz, doğanın gücünün içten dışa saran bir etki yarattığını biliyor ve bunu Sidrex’le hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

İZMİR, MODERN TIBBIN DOĞDUĞU TOPRAKLAR

Sidrex’in, fiziksel aktiviteyi, doğallığı ve zindeliği desteklediğini de belirten Marka Direktörü Büşra Eroğlu, “Tarihte modern tıbbın İzmir’de başladığı görülüyor. Yaşadığımız kentin bu özelliği, Sidrex markasını yaratırken bize yol gösterdi. Ayrıca Ege Üniversitesi Teknoparkı’nda doğan bir gıda takviyesi markası olarak, FDA onaylı tesislerde üretim yapma konusunda ise yine İzmir’in öncü özelliğinden ilham aldık. Böylelikle bitkilerin dönüşüm hikayesini başlatarak Sidrex’i yarattık. Sidrex; İzmir gibi enerjik, İzmir gibi doğal ve İzmir gibi pozitif bir marka” dedi.  Eroğlu, konuşmasının son bölümünde ise ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı’nın bu ay gerçekleştireceği Molakai geçişi hakkında bilgi vererek, “Bengisu Avcı, bizim marka elçimiz. O artık asla yalnız yüzmeyecek, Sidrex’in gücü her zaman yanında olacak” vurgusu yaptı.

DÖRT KANALI GEÇEN İLK VE TEK TÜRK KADINI

Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı yüzerek geçen dünyadaki ilk ve tek Türk kadını unvanlı Bengisu Avcı ise Sidrex ile çıktığı yolculuktan çok mutlu olduğunu ifade ederek “Okyanus Yedilisi, dünyanın en zorlu yedi kanalının yüzerek geçildiği bir meydan okuma. Her biri 35-40 kilometrelik parkurları, 8-10 saat aralıksız yüzerek geçiyoruz. Burada bizden istenen; her zaman en doğal halimizle suya girmek. Yarışma esnasında yüzdürücü veya termal mayolar, tempo verici cihazlar, soğuktan koruyucu ekipmanlar kullanamıyoruz. En doğal halimiz ile suda olmak ile Sidrex’in doğanın gücünü yansıtan gıda takviyeleri çok uyumlu bir birlikteliğin ilk adımları oldu” şeklinde konuştu.

BENGİSU AVCI: TÜRK KADINI EN ZORU BAŞARABİLİR

Bengisu Avcı, Mayıs ayındaki Molakai geçişi ile ilgili de şunları söyledi: “Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık ve Cook boğazlarını geçtim. Geriye Molakai, Kuzey Kanalı ve Tsugaru kaldı. Molakai için ay sonunda Hawaai’ye gidiyorum. Eylül ayında Kuzey Kanalı geçişim var. 2025’de ise Tsurgaru’yu geçip dünyada bunu başaran ilk ve tek Türk kadını olmayı istiyorum. Türk kadınları her şeyin en iyisini, en güzelini ve en zorunu yapabilir. Damarlarımızda bunu başaracak asil bir kan var. Sidrex’in  desteğini bu süreçte yanımda hissetmek bana bambaşka bir güç veriyor. Gerçekten çok zor bir spor yapıyorum. Soğuk su, dev dalgalar, rüzgar, akıntı, her şeyle mücadele ediyorum. Başaramazsam hikayemi kimse duymayacak. Yaşadığım zorlukları kimse bilmeyecek. Hep bu duygularla yürüyorum. Ama artık yalnız değilim ve bu, gerçekten tarif edilemeyecek kadar güzel bir duygu” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz