1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Asayiş
  4. Özel ile İmamoğlu’nun İzmir kavgası: Biri Buğra Gökce’yi diğeri Alaattin Yüksel’i istedi iddiası

Özel ile İmamoğlu’nun İzmir kavgası: Biri Buğra Gökce’yi diğeri Alaattin Yüksel’i istedi iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İzmir için Buğra Gökçe’i, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ise Alaattin Yüksel’i istediği ileri sürüldü. MYK’da ayrıca DEM’in de Tunç Soyer’i destekliğinin konuşulduğu iddia edildi

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhuriyet Halk Partisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi ana gündem maddesi oldu. CHP’nin 25 Aralık’ta gerçekleştirilen MYK’sında İzmir adayı için tartışma yaşandığı iddia edildi. Akşam Gazetesi’nden Melik Yiğitel’in haberine göre MYK’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği Buğra Gökce ile Özgür Özel’in desteklediği Alattin Yüksel için tartışma yapıldığı ileri sürüldü. Melik Yiğitel İzmir için yaşanan tartışmayı şöyle anlattı: CHP'nin 25 Aralık'ta gerçekleştirilen MYK'sında tek gündem maddesinin 12 askerin şehit olması, konser ve festivallerin ertelenmesi olduğu ve bu hafta yapılacak PM toplantısının ise bu nedenle ertelendiği parti kaynakları tarafından duyurulmuştu. Ancak işin aslının böyle olmadığı ortaya çıktı.

MYK'DA TARTIŞTILAR

CHP'li kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre; CHP MYK'sında, İmamoğlu'na yakın olan isimler İzmir-Antalya-Adana-Muğla belediye başkanlıklarını kendilerinin belirlemesinde ısrar etmiş. MYK'da büyük tartışma çıkmış ve aday belirlemek için toplanacak PM, bu nedenle ileri tarihe ertelenmiş. İnsanların yüreğine kor gibi düşen 12 şehidin acısı, "CHP kaynaklarınca" iç tartışmanın, bölünmenin malzemesi de olmuş böylece. Tartışmalar 4 il üzerinde yoğunlaşan CHP'de İzmir için her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. CHP PM ve MYK'sında da etkili olan İBB Başkanı İmamoğlu, Genel Sekreteri Buğra Gökce'yi istifa ettirip İzmir için namzet yapmak istedi. Özgür Özel ise Alaattin Yüksel isminde ısrarcı. DEM'in ise el altından mevcut Belediye Tunç Soyer adını öne çıkardığı konuşuluyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz