1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. Özel, Soyer’in o projesini Erdoğan’la görüşmesinde dile getirmiş: İmza atılmazsa gider orada siyasetini yaparım

Özel, Soyer’in o projesini Erdoğan’la görüşmesinde dile getirmiş: İmza atılmazsa gider orada siyasetini yaparım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde Tunç Soyer döneminde Dünya Bankası’ndan bulunan 250 milyon dolarlık imar kredisi onayının da gündeme geldiği ortaya çıktı. Özel, “İmza atılmazsa gider orada siyasetini yaparım” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesi sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki Başkanı Tunç Soyer’in kentsel dönüşüm kredisi projesinin de gündeme geldiği ortaya çıktı. Haber Türk TV’deki programa katılan Özgür Özel, “. Yurt dışından kentsel dönüşüm için dünyanın parasını bulmuşum İzmir’de. İmzada bekliyor. İmzalamayacağım, kentsel dönüşüm yapmayacağım, deprem olursa çocuklar ölecek. Ben bunun önce müzakeresini yapayım. İmza atılmazsa gider orada siyasetini yaparım. Ya da mitingini yaparım” dedi.

İzmir’de 30 Ekim 2020 depreminden sonra dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Dünya Bankası’ndan acil imar kredisi projesi geliştirdi. 0.92 faizi 30 yıl ödemesiz olan 250 milyon dolarlık bu kredinin İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin kullanması için Cumhurbaşkanlığı onayı gerekiyor.

DETAYLI RAPORDA İZMİR DE YER ALDI
“Sayın Cumhurbaşını’na çok detaylı bir raporun özetinden bahsettim ve şunu talep ettim. Eşitlik” diyen Özel şu bilgileri verdi: “AK Partili belediyeler kamuya olan borçlarını ödemiş. Adam vergi borucuna karşılık arsayı vermiş. Üstünde cami var. Şimdi bunun tahsil kabiliyeti var mı? Vergi Dairesi ben bu camiyi yıkıyorum, arsasını satacağım, paraya çevireceğim diyebilir mi? Üstünde cami olan arsa belediyede dursa ne olur, maliyede dursa ne olur? Bununla borç silinir mi? Siliniyorsa bizimkilerin de silinsin. Trafoyu sattılar trafoyu. Trafo satılır mı ya? Borcuna karşılık trafo veriyor. Ne yapacak adam? Trafoyu satacak elektrikler mi kesilecek? Trafonun arsasını borca saymışlar. Ya bize de yapın ya AK Parti’ye de yapmayın. Ya da bir sürü borç var TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda şirketlerin borçlarının silindiği gibi gelin belediyelerin de borçlarını silelim. AK Parti’nin de silelim. CHP’nin de silelim. Zaten sizden aldık bu belediyeleri. Öbür türlü hizmet üretilmiyor. Siz bize elinizi, kolunuzu bağlayalım, hizmet üretemeyin, vatandaş CHP’li belediyeleri beceriksiz görsün diyorsanız ben bunun o aşamada siyasetini yaparım. Ya da atılmayan imzalar. Yurt dışından kentsel dönüşüm için dünyanın parasını bulmuşum İzmir’de. İmzada bekliyor. İmzalamayacağım, kentsel dönüşüm yapmayacağım, deprem olursa çocuklar ölecek. Ben bunun önce müzakeresini yapayım. İmza atılmazsa gider orada siyasetini yaparım. Ya da mitingini yaparım. Meselenin özü bu. Ben Cumhurbaşkanı ile görüşmede olumsuz bir şey görmedim. Arkadaşlarımızı buluşturmaya karar verdik. Bizden Yerel Yönetimlerden Sorumlu Gökhan Zeybek, AK Parti’den de Çevre ve Şehircilik Bakanı çok yakın zamanda randevulaşacaklar. Detayları konuşacaklar. Borç yönetimiyle ilgili bir istişare yapılacak. Sonuç alınır alınmaz bilmiyorum. Alınmasını umuyorum.”


BİZDE DURDUKÇA BELEDİYELERİN BORCU AZALIYOR
Özel, “Biz geçen dönemde çok borçlu belediye aldık. Şimdi o borçların çoğu döndürülebilir, işleyişte normal kabul edilebilecek cari borçlara indi. Formül şu, israfı bitirip, tasarrufu yaygınlaştırmak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili net bir rapor var. Bir kişi alsın ve desin ki bu doğru değil. Çok net. Resmi raporlardan çıkmış toplamlar. Yarı parayla iki kat iş yapmış İstanbul Büyükşehir Belediyesi. 4 kat fark var. Türlü örnekle verebilirim. Örneğin Denizli Büyükşehir Belediyesini aldık. İlk gün belediye başkanı 45 tane makam arabasını iade etti. Maliyeti 70 milyon TL yıllık kira bedeli. Dedim ki kimlerin makam aracı vardı. İnanılmaz bir durum var Genel Başkanım dedi. Daire Başkanında var. Başkanın özel kaleminde var. Yardımcısında var. İnanamadım dedi. Bu görevlere ben de atama yaptım dedi. Herkes arabasına binecek gelecek dedim. Havuza 5 tane araba koydum. Lazım olan buradan kullanacak. Manisa Akhisar Belediyesi. Geçen dönem Akhisar Belediyesi’nin ihalesine Mersin’den AK Partili bir şirket girmiş, bütün çöp kamyonları, park tyenilemedi, durdurdu. O ihale parasının yarısıyla kendi parasını aldı. 2 sene sonra araçlar bize kaldı. 3 sene de bedavadan kullandık. Her yerde böyle. Hep bir yandaşa ihale verme telaşı. CHP’li belediyeler bu anlamda inanılmaz işler yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar. Bizde durdukça borç azalıyor. Bu dönem CHP’den çok borçlu belediye aldım diye çıkıp birisi bağırıyor mu? Çünkü bizde israf yok. Öbürlerinde israf ve kayırmacılık var. O yüzden CHP’de bir yanlış atama olunca ‘hepsi aynı’ deniyor ya. Orada çıldıracak gibi oluyorum. Aynı değil. Çok iyiz ama leke gösteriyoruz. Onu yapmamak lazım” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz