1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Özelleştirme İzmir'de ormanda yangın da dinlemedi

Özelleştirme İzmir'de ormanda yangın da dinlemedi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yangınlarla kavrulan İzmir'de bir skandala imza attı. ÖİB'nin Temmuz ayında satışa çıkardığı Urla Özbek'teki 4 bin 770 metrekarelik taşınmaz ihalesini, 64 milyon TL teklif veren Forward Gayrimenkul ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kazanırken, üç parselden oluşan taşınmazın bir parselinin orman alanında kaldığı ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yangınlarla kavrulan İzmir'de bir skandala imza attı. ÖİB'nin Temmuz ayında satışa çıkardığı Urla Özbek'teki 4 bin 770 metrekarelik taşınmaz ihalesini, 64 milyon TL  teklif veren Forward Gayrimenkul ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kazanırken, üç parselden oluşan taşınmazın bir parselinin orman alanında kaldığı ortaya çıktı.

 

ÖİB'den bugün yapılan açıklamada, İzmir ili, Urla ilçesi, Özbek Mahallesi, 339 ada 1 parsel, 115 ada 15 ve 16 parsel numaralı, toplam 4.770,97 m2 yüzölçümlü taşınmazların (bir bütün halinde) özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 64.000.000.- (Altmışdörtmilyon) Türk Lirası bedelle Forward Gayrimenkul ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi tarafından verilmiştir" açıklaması yapıldı.

 

ÖİB'nin taşınmazın satışı için hazırladığı bilgi notunda ise "T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 1774676 sayılı yazısında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 16.11.2015 tarihinde onanan İzmir Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında Urla ilçesi Özbek Mahallesi 115 ada 15 ve 16 parselin "Tercihli Kullanım Alanı" kullanımında, 339 ada 1 parselin ise "Tercihli Kullanım Alanı" ve "Orman Alanı" olarak belirlenen bölgede kaldığı bilgisi alınmıştır" denildi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 168, 169 ve 170. maddesi uyarınca orman arazileri, devletin hüküm ve tasarrufu altında ve kanunda düzenlenen istisnai haller dışında üçüncü kişiler nezdinde satışı yasaklanmış durumda. O nedenle söz konusu alanın satışının nasıl yapıldığı konusunda soru işaretleri oluştu.

(Erhangulenc.com)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz