1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Özgür Özel oyunu kullandı, silah uyarısı yaptı: Uzak durmaya davet ediyoruz

Özgür Özel oyunu kullandı, silah uyarısı yaptı: Uzak durmaya davet ediyoruz

Oyunu kullanmaya ilk gelen lider olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel vatandaşlara silahtan uzak durma çağrısı yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CHP Genel Başkan Özgür Özel oyunu Manisa’da Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda kullandı. Oyunu ilk kullanan lider olan eşi ve kızıyla oy kullanan Özel burada silah uyarısı yaptı. Özel, “Sandıklar açıldığı andan sonuçlar ilan edilene kadar geçen süreçte özellikle kazanma sevinciyle yapılan kutlamalar noktasında tüm vatandaşlarımızı en önce silahlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Böylesi günlerde olmadık bir sevinç gösteresinde kullanılan silahtan çıkan bir kurşun bir hayatın kaybedilmesine, bir evladımızın kaybedilmesine sebebiyet verebiliyor. Silahlardan uzak durmayı öneriyorum” dedi.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ

“Bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Başta muhtar adayları olmak üzere hangi siyasi partiden olursa olsun yönetim noktasında iddia koyan aday olan ve seçmenden oy isteyen herkese başarılar diliyorum” diyen Özel şöyle konuştu: “Seçimlerde geçmiş süreçlerde siyasi tartışmalara oldu. Şikayet ettiğimiz haksızlıklar oldu. Ancak çok büyük aksilikler, kazalar olmadan, çok üzücü olaylar olmadan bugüne kadar geldik. Dün Bursa’da yaşanan olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yüksek Seçim Kurulu’nu takip ediyoruz. Sayın Başkan’ın ifadesiyle şu ana kadar Türkiye’de seçimin sorunsuz ilerlediği söyleniyor. Ben siyasi partimize mensup herkese ve sözüme değer veren herkese şunu söylüyorum. Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir. İstenmeyen bazı durumlar ortaya çıkabilir. Herkesin bugün sakinliğini koruması, itidalli davranmaları, seçimin huzur ve güven içinde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Sandıklar açıldığı andan sonuçlar ilan edilene kadar geçen süreçte özellikle kazanma sevinciyle yapılan kutlamalar noktasında tüm vatandaşlarımızı en önce silahlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Böylesi günlerde olmadık bir sevinç gösteresinde kullanılan silahtan çıkan bir kurşun bir hayatın kaybedilmesine, bir evladımızın kaybedilmesine sebebiyet verebiliyor. Silahlardan uzak durmayı öneriyorum. Partimize mensup ve ya bize oy atıp sonuçlardan memnun olan kişilere sesleniyorum. Elbette sevinç gösterileri olacak. Taşkınlıktan uzak durmayı ve bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak isterim. Sevinç gösterileri sırasında başkalarını üzmek, rencide etmek Türkiye’nin birliğine beraberliğine zarar verir. Biz bugün belki sandıkta 20 milyon, 30 milyon kişiyiz. Ama yarın Türkiye’de hep beraber 84 milyon kişiyiz. Yarın yüz yüze bakacağız. Siyasiler de böyle yapacak. Vatandaşlar da böyle yapacak. Seçim geride kalacak. Hep birlikte önümüze bakacağız.”

OYLAR SANDIĞA ATILDIKTAN SONRA PARTİNİN NAMUSU
Özel, “Biz her birinin görevini dört dörtlük yapacağına inandığım adaylarla halkımızın karşısındaydık. Dilimiz döndüğünce kampanyamızı yaptık. Ama bundan sonra karar milletin. Hepimiz bu karar saygılı olacağız. Bundan sonraki süreçleri de dikkatle takip ediyoruz. Türkiye genelinde yüzde 98.5 oranında birinci sandık görevlilerinin gelip yerlerine oturduklarını, ortaya çıkan boşlukları yedek arkadaşlarımızla doldurduğumuzu ve şu anda adayımızın olduğunu hiçbir yerde eksik sandık görevlimizin olmadığını öğrendim. Bu benim adıma önemli. Bunun tüm siyasi partiler açısından da böyle olmasını ümit ederiz. Çünkü oy sandığa atılana kadar vatandaşın namusudur. Atıldıktan sonra hangi partiye atıldıysa o partinin namusudur. O şekilde oylara sahip çıkılacak” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz