1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. Sandal’dan Aslanoğlu’na aday belirleme suçlaması: İzmir’in iradesine sahip çıkamadı, gelmiş geçmiş en düşük performansı gösterdi

Sandal’dan Aslanoğlu’na aday belirleme suçlaması: İzmir’in iradesine sahip çıkamadı, gelmiş geçmiş en düşük performansı gösterdi

Aday belirleme süreçlerindeki tutumu nedeniyle İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu suçlayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Gelmiş geçmiş en düşük performansı sergileyen İl Başkanı oldu” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE- CHP Parti Meclisi'nin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için aday göstermediği Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal aday belirleme süreçlerindeki fikirlerini değerlendirmek için düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Bayraklı Havuz Kafe’de düzenlenen toplantıda CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na yüklenen Sandal, “Bu süreçlerde bugüne kadar gelmiş geçmiş en düşük performansı gösterdi. İzmir’in iradesine ve gücüne sahip çıkamadı” dedi.

ASLANOĞLU’NA ANKETLERİ DE KOMİSYON KARARLARINI DA GÖSTERMEDİLER
25 Kasım’da Tüzük Kurultay’ı toplanacağı sözünün verildiğini hatırlatan Sandal şöyle konuştu: “Üyeleri sıfırlayacaktık. Partinin bütün organlarını yeni üyelerle seçecektik. Ama yapılmadı. ‘Kurultay bitmiştir’ dendi. Ama bugün İzmir’de Kurultay’ın bitmediğini hepimiz gördük. ‘Kimseye sözümüz yok’ demişlerdi. Ama görüyoruz ki Kurultay sürecinde önce verdikleri sözleri birebir tutuyorlar. ‘İl ve ilçelere sormadan herhangi bir atama yapmayacağız?” dediler. İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na anketi göstermediler. Komisyon kararlarını göstermediler. Kimin atanacağını söylemediler. Şenol Aslanoğlu bu süreçlerde bugüne kadar gelmiş geçmiş en düşük performansı gösteren İl Başkanı oldu. Örgütün iradesine, örgütün gücüne, İzmir’in gücüne sahip çıkamadı.”
ANKETTE SORULAN İSİMLERİN HİÇBİR ADAY YAPILMADI
Sandal şu bilgileri verdi; “Bayraklı’daki ankette üç isim soruldu. Serdar Sandal, Ulaş aydın ve Erdal Aksünger. Partililerimize, Bayraklı’daki yurttaşlarımıza sordular. Belediye Başkanı olmamız, bölgede daha yoğun çalışmamız, tanınırlığımızdan kaynaklı olarak bizim ankette oranımız oldukça yüksek çıktı. Rakamlarını da biliyorum. Ama kimseyi rencide etmek istemem. Bu meseleyi takdirlere sunuyorum. Ankette sorulan üç arkadaştan biri var mı? Memnuniyet anketinden eser var mı? Aday Belirleme Komisyonu’nun kararlarından haber var mı? Yok. Niye? Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın olan bir isim çıktı.”


KILIÇDAROĞLU’NA OY VERDİ DİYE BELEDİYE BAŞKANLARI “YOK” SAYILDI
“CHP’nin ehil ellerde yeniden şekillenmesi için, bu dağınıklık ve kırgınlığın bitmesi için mücadele edeceğiz” diyen Sandal, “Ama hesap günü bugün değil. Yerel seçim bittikten sonra. Ben Kurultay’da iki seçimde de Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdim. Bir vekilimiz ikinci turda oyumu değiştirmemi istedi. Ama ben değiştirmedim. Bugün olsa yine   yaparım. Birincisi söz verdim. İkincisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun ahlakına inandım. Sağcısı, solcusu, Türkü, Kürdü, alevisisi, sünnisiyle herkesi bir arada tuttu. Ben toplumsal barışın mimarına oy verdim. Kılıçdaroğlu 5 benzemez partiye bir araya getirdi. Oysa bugün CHP’yi 5 parçaya böldüler. Kayıt dışı siyaseti bitireceklerini söylediler ama öyle yapmadılar. Ayrıca, ben Bayraklı’daki ve İzmir’deki kongrelerde delegelerden bu yönde yetki aldım. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdi diye belediye başkanlarını çizmek, yok saymak doğru değil” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz