1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Savaş ekonomiyi de vurdu: Gram altında yeni zirve, dolarda bir eşik daha atlandı

Savaş ekonomiyi de vurdu: Gram altında yeni zirve, dolarda bir eşik daha atlandı

Altın fiyatları, İsrail'in Gazze'de bir hastaneye yaptığı saldırının ardından yükselen jeopolitik risklerin etkisiyle son 1 ayın zirvesine çıktı, gram altın ise rekor seviyeyi gördü.Gazze'de yaşanan gelişmeler piyasalar üzerinde baskıyı artırırken dolar/TL güne 28 seviyesinin üzerinde yeni tarihi zirve ile başladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Dün gece Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı güçlenirken yatırımcılar jeopolitik gerilimlerin artmasıyla güvenli liman olan altına yöneldi. İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişi hayatını kaybetti. Saldırı, dünya genelinde büyük tepki toplarken, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oldu. Altın piyasasında son durum Altın fiyatları da Gazze'deki hastanede meydana gelen patlamanın bölgedeki çatışmaların daha da şiddetleneceği endişelerine neden olması ve güvenli liman olarak görülen altına talebi yüksek tutmasıyla yüzde 1 artarak bir ayın zirvesine yükseldi. Gram altın ise 1752 TL ile rekor seviyeyi gördü. Altının spot piyasadaki ons fiyatı saat 9.30 itibariyle 1937 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın 1744 TL seviyesinden, çeyrek altın 2 bin 853 TL, Cumhuriyet altını 11 bin 378 TL seviyesinden işlem gördü. Orta Doğu'daki gelişmeler piyasalar üzerinde baskıyı artırırken dolar/TL, altın ve petrolde artışlar yaşandı. Gazze’de İsrail’in bir hastaneye saldırması ve saldırı sonucu yüzlerce kişinin ölmesi, bölgedeki çatışmaların yayılacağı endişelerinin kuvvetlenmesine neden oldu. Gelişmelerin ardından piyasalarda endişelerin artmasıyla Dolar/TL güne yüzde 0,2’lik artışla başlarken saat 9.00 itibariyle 28 seviyesinde yeni tarihi zirve ile işlem gördü. Euro/TL ise 29,66 seviyesinde fiyatlandı.

Petrol ve altın fiyatları yükseldi

Hastaneye yapılan saldırının ardından yatırımcıların İran ve başka ülkelerin de çatışmalara dahil olabileceğinden endişelenmesiyle petrol fiyatları keskin yükseldi. Bölgede olası arz kesintileri görülebileceği yönünde endişelerin ardından Brent petrol yüzde 1,84 yükselerek 91,55 dolar seviyesinde işlem gördü. Altın fiyatları, Gazze’deki hastanede meydana gelen patlamanın bölgedeki çatışmaların daha da şiddetleneceği endişelerine neden olması ve güvenli liman olarak görülen altına talebi yüksek tutmasıyla yüzde 1 artarak bir ayın zirvesine yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı saat 9.00 itibariyle 1940 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın 1745 TL seviyesinden, çeyrek altın 2 bin 853 TL, Cumhuriyet altını 11 bin 378 TL seviyesinden işlem gördü.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz