1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Asayiş
  4. Siber dolandırıcılık operasyonu: 127 kişi yakalandı

Siber dolandırıcılık operasyonu: 127 kişi yakalandı

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen ‘Sibergöz’ operasyonlarında ‘nitelikli dolandırıcılık suçu’ işlediği gerekçesiyle 127 kişi yakalandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Şüphelilerin ‘Smart Trade Coin’ isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden ‘sıfır risk ile yüksek kazanç’ vaadiyle 1 milyar dolar (32 milyar lira) haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından yaptığı açıklamada şüphelilerin otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması sattığını ve mevcut kullanıcılara yeni kullanıcı getirmeleri halinde kazanç vaadinde bulunup ‘saadet zinciri’ sistemi oluşturduğunu söyledi. Yerlikaya ,şüphelilerin bu şekilde uluslararası dolandırıcılık yaptığının da tespit edildiğini belirtti.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yapıldı. Aralarında Antalya, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Aydın, Muğla, Balıkesir, Denizli, Adana, Bursa, Malatya’nın da olduğu 21 ilde yapılan operasyonlarda 1 milyar TL değerindeki 117 adet taşınmaz ve 61 adet taşınır mal varlığına, biri ruhsatsız biri de kuru sıkı olmak üzere iki tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz