1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Soyer’den Körfez çıkışı: 6 Şubat’ta Körfez’de yunus görülmüştü, ne oldu da 6 ay içinde balıklar öldü?

Soyer’den Körfez çıkışı: 6 Şubat’ta Körfez’de yunus görülmüştü, ne oldu da 6 ay içinde balıklar öldü?

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi'nde haftalardır devam eden balık ölümleri ve körfez kirliliği ile ilgili İzmir Mülkiyeliler Lokali'nde basın açıklaması yaptı. Soyer, 6 Şubat’ta Körfez’de Yunus görüldüğünü belirterek “Ne oldu da 6 ayda balıklar öldü?” dedi. Soyer Körfez için kendi döneminde yapılanların da gözardı edildiğini iddia etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CEMRE YUVARLAK/EGEL GAZETE-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Körfez kirliliğinin en geç 2026'da biteceğini Egeli Gazete ekranlarında dile getirirken aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak işbirliği içerisinde olduğunu vurguladı. Bu arada İzmir'de bilim kurulu iki kere toplandı. Tartışmalar hala devam ederken önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soyer, "Bu şehrin yerel yöneticileri ‘Körfez’de yüzeceğim demeli’ ve gereğini yapmalıdır" ifadelerini kullandı. Soyer ayrıca, "Körfez’in yüzde 99'u İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bu kadar net"  dedi. 

"KÖRFEZİN TEMİZLİĞİ BÜYÜKŞEHİR'İN SORUMLULUĞUNDADIR"
Tunç  Soyer, Sağlık Bakanlığının İl sağlık Müdürlüğü'nün açıkladığı raporları göstererek  "Hiç daha önce eşine rastlanmamış bu durumla ilgili çalışılıyor. 15 Ağustos'ta yangınlar araştırılıyor. Tarihin en sıcak yazlarından biri yaşandı bu araştırılıyor. Asla körfez Kirliliğinden vazgeçilmemeli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmenin bir zararı yok ama diğer tesislerin revizyonu, kapasite artışı, sünger kent gibi birçok başlık İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan konular. Körfez’in temizliği büyük oranda İzmir Büyükşehir Belediyesine aittir. Sonuç olarak yaşayan Körfez yüzülebilir Körfez mümkündür. Bu hedefe çok yakınken bundan vazgeçilmesi asla kabul edilemez. Körfez’in 6 ayda bu hale neden geldiği mutlaka sorgulanmalıdır. 6 Şubat'ta Körfez’de yunus görüldüğünü hatırlayın" diye konuştu. 

KÖRFEZ’DE YÜZECEĞİM DERKEN HAYAL KURMUYORDUM
"Körfez'de yüzeceğim derken ne hayal kuruyordum ne de başka birşey" diyen Soyer, "İzmir'de yaşayanlara sorumluluğum olduğunu düşünüyordum. Bilimsel çalışmaların ışığında, 15 yıllık yerel yönetim deneyimimle söylemek istiyorum. Kimse siyasi düşmanlıklar falan aramasın yaşayan körfez mutlaka uygulanmalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyiesi için en öncelikli sorumluluktur. Bu şehrin yerel yöneticileri “Körfez’de yüzeceğim” demeli ve gereğini yapmalıdır" dedi. 

" BİZİM PROJELERİMİZDEN BAHSEDİLMİYOR"
Tugay'ın konuşmalarında hiç Soyer zamanındaki projelerden bahsedilmediğini ve yok sayıldığını ifade eden Soyer,  "Şuan ki Belediye Başkanının konuşmalarını dinleyince bizim önceki dönemlerde hiç bir şey yapmıyormuş gibi projelerinden hiç bahsetmediğini görüyorum. Bu toplantıyı ondan yapıyorum. Biz emek verdik" diye konuştu.

"BİR YIL İÇİNDE NE OLDU DA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ GERÇEKLEŞTİ"
Soyer, "Üç ayrı başlıkta sürdürdüğümüz bu çalışmayı örnekler alarak inceledik. Raporlar hazırladık. Ayrıca şikayetlerin de her gün benim masama gelmesini sağladık. Hepsini takip ettik. Haftalık olarak şikayetlerin azaldığını gördük. İl sağlık müdürlüğünün raporuna göre körfezde 10 noktada denize girilebilir olduğunu rapora göre gördük. Bir yıl içinde ne oldu da bi anda toplu balık ölümleri gerçekleşti. Körfezin yüzde 99'u İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bu kadar net" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz