Tugay’ın ilk sınavı: Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki o ihaleye giren olmadı, kritik tarih 1 Ağustos

Dar gelirli İzmirlilerin hizmet aldığı Eşrefpaşa Hastanesinin 30 Ekim 2020’deki depremde zarar gören bölümleri için yapılan ihaleye giren olmadı. Sağlık Bakanlığı’ndan inşaata başlamak için 1 Ağustos 2024’e kadar izin alındığı ve bu tarihe kadar yeni bir ihale süreci başlatmanın mümkün olamayacağı belirtildi

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

UMUT TOKTAŞ/EGELİ GAZETE-Türkiye’nin tek belediye hastanesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Eşrefpaşa Hastanesi’nde dar gelirlilere daha fazla hizmet verilmesi için yapılacak ek hizmet binasının inşaat ihalesinde şok bir gelişme yaşandı. İhaleye tek bir firma bile teklif vermedi. 30 Ekim 2020 tarihindeki depremden sonra hastanenin neredeyse üçte ikilik kapasitesini oluşturan binalar dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı. Sağlık Bakanlığı’ndan inşaat için 1 Ağustos 2024’e kadar izin alındığı öğrenildi. Bu tarihe kadar 2.5 ay içinde yeni bir ihale sürecinin başlatılıp sonuçlandırılmasının ve temel atma sürecine getirilmesinin mümkün olamayacağı belirtildi. Bu sorunun 31 Mart 2024'te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlık görevine seçilen Cemil Tugay’ın ilk önemli sınavı olacağı vurgulandı.

DAR GELİRLİ İZMİRLİLER TAM TEŞEKKÜLLÜ BELEDİYE HASTANESİNE KAVUŞACAKTI
11 bin metrekarelik 7 katlı yeni binada 6 ameliyathane, acil servis, acil röntgen, acil laboratuvar, ameliyat odası, yeni doğan yoğun bakım ve normal yoğun bakım, kadın doğum ve çocuk servisleri ile 34 hasta odası olacaktı. Bu bina ile 30 Ekim'de kaybedilen hizmet kapasitesi yeniden sağlanmış olacaktı. Bina inşaatının ardından İzmirliler alanında uzman doktorlarımızla, modern ve tam teşekküllü belediye hastanesine kavuşacaktı.

DEPREMDE ZARAR GÖRDÜ
Eşrefpaşa Hastanesi’nde 30 Ekim 2020’deki İzmir depreminde çocuk, yeni doğan ve kadın doğum servisiyle doğumhaneler ile acil servislerin olduğu binalar kullanılmaz duruma geldi. Bu birimler geçici olarak kapatılmıştı. Hastanenin tam kapasiteyle İzmirlilere hizmet vermesi için iki katı bdorum olmak üzere toplam 7 katlı yeni bina inşaatı için ihaleye çıkalacaktı. 11000 metrekarelik yeni binada 6 ameliyathane, acil servis, acil röntgen, acil laboratuvar, ameliyat odası, yeni doğan yoğun bakım ve normal yoğun bakım, kadın doğum ve çocuk servisleri ile 34 hasta odası olacaktı.

HER GÜN 1500 HASTA ŞİFA BULUYOR
İzmir’de 1908’den beri 116 yıldır hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi’nde; Beyin cerrahı, kalp-damar cerrahı ve onkoloji dışındaki bütün branşlarda hizmet veriliyor. Hastaneden her gün dar gelirli 1500 hasta hizmet alıyor. Deprem nedeniyle hastanenin yatak ve ameliyathane kaybı oldu. Ameliyathanelerin kaybı nedeniyle Sağlık Bakanlığı onayıyla Alsancak Devlet Hastanesi’yle bir ameliyathane salonu kullanım protokolü imzalandı. Ameliyathanelerin bir kısmı orada yapılmaya başladı. Tüm bu zorlukların giderilmesi ve daha çok hastaya hizmet için hastanenin yeni binasının bir an önce yapılması gerekiyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz