1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Tugay: Sosyal Hizmetler Daire Başkanlıklarını birleştirdik, dezavantajlı kesimlere hizmet daha da artacak, Kent Lokantaları kuruyoruz

Tugay: Sosyal Hizmetler Daire Başkanlıklarını birleştirdik, dezavantajlı kesimlere hizmet daha da artacak, Kent Lokantaları kuruyoruz

Sosyal hizmetler konusu İzmir’de tartışma konusu olurken Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Egeli Gazete’ye önemli açıklamalar yaptı. Bu konunun yanlış anlaşıldığını vurgulayan Tugay, “Sosyal hizmetleri tek başkanlık altında topladık. Bu konudaki hizmetleri arttırıyoruz. En kısa zamanda dar gelirliler için Kent Lokantaları kuruyoruz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, kentte bir süredir tartışma konusu olan sosyal hizmetler konusunda Egeli Gazete’ye özel açıklamalar yaptı. Bu konuda yanlış anlaşılmalar olduğunu vurgulayan Tugay, “Bizim sosyal hizmetlerle ilgili iki daire bakanlığımız var. O yüzden karışıklık oluyordu. Bu iki daire başkanlığını tek daire başkanlığında topladık. Çok daha güçlü şekilde bir daire başkanlığı olacak. İzmirlilere bu konuda çok daha büyük hizmetler vereceğiz” dedi.

KENT LOKANTALARI KURACAĞIZ
Bu kararla İzmir büyükşehir belediyesinde sosyal konularda iki başlılığın giderileceğini ifade eden Tugay şu bilgileri verdi: “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı altındaki birimler aynen devam edecek. Bizim için bu konuda asla geriye giden, azalan bir durum söz konusu olmayacak. Aksine bu konuda hizmetleri her anlamda arttıracağız. Eğitim Desteği için yeni bir müdürlük kurduk. İhtiyacı olan öğrencilere destek vereceğiz. Emekliler için emekli dayanışma birimlerimiz olacak. Halk ekmeğin üretim kapasitesini arttırdık. Çok yakında İzmir’de dar gelirliler için Kent Lokantaları kuracağız” dedi.

İKİ KONUDA ÖZEL HİZMET
İki konuda yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayan Tugay, “Bunlardan birisi temel belediyecilik hizmetleri. Bu konuya çok özel olarak eğiliyoruz. İzmirlilerin temel belediye hizmetlerini eksiksiz alması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu bizim temel görevimiz. Diğer konu da sosyal destek hizmetleridir. Sosyal hizmetler ve destekler en yaygın şekilde ihtiyacı olanlara ulaşacak sistemi mutlaka kuracağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz