1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Spor
  4. Türkiye- Avusturya maçının ilk 11'i açıklandı

Türkiye- Avusturya maçının ilk 11'i açıklandı

Türkiye, EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya ile karşı karşıya geliyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Leipzig Stadyumu'nda saat 22.00'de başlayacak mücadeleyi Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek. F Grubu'nu ikinci sırada bitirerek son 16'ya yükselen Türkiye, D Grubu'nu Hollanda ve Fransa'nın önünde lider tamamlayan Avusturya ile çeyrek final mücadelesi verecek.

Resmi maçlarda 35 yıldır Avusturya'ya yenilmeyen Türkiye, rakibiyle oynadığı son hazırlık maçındaki 6-1'lik yenilginin izlerini silmek istiyor. Bu maçın galibi, Romanya'yı eleyen Hollanda ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

Türkiye'nin ilk 11'i: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz.

TÜRKİYE'DE KRİTİK EKSİKLER

A Milli Futbol Takımı'nda, kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Ancak, cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı, sahada yer alabilecek.

AVUSTURYA'DA WIMMER CEZALI

Avusturya'nın orta saha oyuncusu Patrick Wimmer, Hollanda maçında gördüğü ikinci sarı kart nedeniyle Türkiye'ye karşı oynayamayacak.

10 FUTBOLCU SINIRDA

A Milli Futbol Takımı'nda, Avusturya maçı öncesinde 10 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler, sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

EURO 2024 son 16 turunda Türkiye ile Avusturya, 18. kez karşılaşacak. Geçmişte yapılan 17 maçta, Avusturya 9 galibiyet alırken, Türkiye 7 galibiyet elde etti ve 1 maç berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Türkiye 23, Avusturya ise 24 gol attı.

SON MAÇTA FARKLI YENİLGİ

A Milli Takım, Avusturya ile son olarak 26 Mart'ta Viyana'da hazırlık maçı oynadı ve 6-1 mağlup oldu. Bu sonuç, Avusturya'nın Türkiye karşısındaki en farklı galibiyeti olarak kaydedildi. 

Türkiye, 14 Kasım 2001'de Dünya Kupası elemeleri play-off maçında Avusturya'yı İstanbul'da 5-0 mağlup etmişti. İlk 6 maçta gol atamayan A Milli Takım, son 9 maçta ise 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz