1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Türkiye'nin ilk Bikejoring ve Canicross etkinliği İzmir'de

Türkiye'nin ilk Bikejoring ve Canicross etkinliği İzmir'de

Türkiye'nin ilk köpekli koşusu (canicross) ve bisikletli köpekli koşusu (bikejoring) pazar günü İzmir'de düzenlenecek. İzmir'de düzenlenecek olan etkinliğin lasmanı bugün Bobyland Köpek Oteli'nde Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici' nin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğin detayları katılımcılara anlatıldı. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- İzmir Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Herkes için Spor Federasyonu ve Bobyland Spor Kulübü iş birliğiyle 2 Haziran’da Bikejoring (Bisikletli Köpekli Koşu) ve Canicross (Köpekli Koşu) etkinliği düzenlenecek. Bugün lansmanı düzenlenen etkinliğin detaylarını Bobyland Spor Kulübü Başkanı Bahadır Karakurt anlattı. Karakurt bu etkinliğin Türkiye'de ilk olduğunu ifade etti. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise bu etkinliğin önemini vurgulayarak, "Resmi formatta ilerleyen bir etkinlik oldu umarım sorunsuz şekilde ilerler" diye konuştu. 


Güzelyalı köprüden start alacak koşu 2 bin 250 metrelik parkurda gerçekleştirilecek ve Karantina meydanında sona erecek. Organizasyon kapsamında gün boyu zumba, yoga gibi etkinlikler de düzenlenecek Bobyland Spor Kulübü Başkanı Bahadır Karabulut, İzmirliler ve can dostlarını müzik, spor ve eğlence dolu bir etkinlikte buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.


Bobyland Spor Kulübü Başkanı ve etkinlik organizatörü Bahadır Karakurt, çok fazla emek harcandığını ifade ederek, "İl Spor Müdürlüğü gerçekten bize her konuda yardımcı oldu. Müdürlükte bize inandı. Sağolsun bizi destekledi. Şuan sokak hayvanalarının uyutulması konusu tartışılıyor. Bu bizi çok üzdü..."dedi. 


TÜKİYE'DE İLK...
Karakurt, " Bizim işimiz spor biz köpeğimizle beraber spor yapmak istiyoruz. Pazar günü bunu gerçekeştireceğiz. Bu anlamda çok heyecanlıyız. Çok eğeleceğiz. Güzel etkinliğimiz olacak. En son kupa törenimiz olacak. Köpeklerle koşan 100 kişi olacak.  100 köpekle yapmak zorundayız. Hepsi sağlıklı ve hazır olmak zorunda. Böyle bir sınırımız var. Hepsi beraber koşamaz kontrollü ilerlemeliyiz. Türkiye'de ilk defa Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte bikejoring bisikletli koşumuzu ve (canıcross) köpekli koşumuzu beraber yapacağız. Fransa'da Almanya'da da bu tarz örnekler var. Türkiye'de de ilk kez yapılıyor. Burada önemli olan veteriner hekimlerimiz, sağlık ekiplerimiz, polis ekiplerimiz etkinliğimizde olacak. Tüm güvenlik sağlanacak. Bu anlamda çok mutluyuz"

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise etkinlikle ilgili şu ifadeleri kaydetti: 
Sizinle beraber burada olmaktan çok mutluyum. Benim de bir hayvanım var köpeğim var burada Bahadır Beyle eğitim alıyor. Resmi formatta ilerleyen zamanlar için güzel bir çalışma oldu. Umarım sorunsuz şekilde ilerler. Hayvanların yaşam alanına müdehale etmeden onlarında sesi olursak daha farklı müsabakalarda buluşuruz. Hayvanseverlere ve katılan herkese teşekkür ederim"


Canicross Yarışması’nın 2 Haziran Pazar günkü programı ise şöyle:
10.00 – 12.00 = Dj Kadir Sipahi
12.00 – 12.45 = Zumba ( Işıl Sadıç Karabaş )
12.45 – 14.00 = Dj Aegean
14.00 – 15.00 = Kem Polis Köpekleri Gösterisi
15.00 – 16.00 = Wellness ( Ayşenur Akın )
16.00 – 17.00 = Yoga ( Eda Kandemir )
17.00 – 18.00 = Bikejoring Start
18.10 – 18.50 = Dj Samet Uyar
19.00 – 20.00 = Canicross Start
20.00 – 20.30 = Dj Dozy B2B Ez
20.00 – 20.30 = Ödül Töreni
21.00 – 22.00 DJ Malis
22.00 - Kapanış = DJ Ferhat Dinçyürek

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz