1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Yorgancılar, 100 büyük firmayı açıkladı ama kendi firması İZELTAŞ'ın rakamlarını gizledi

Yorgancılar, 100 büyük firmayı açıkladı ama kendi firması İZELTAŞ'ın rakamlarını gizledi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Bölgesi'ndeki 100 büyük firmayı açıkladığı bir basın toplantısı düzenlendi. Yorgancılar, kendi şirketi olan İZELTAŞ'ın rakamlarını gizlemeyi tercih etti. İZELTAŞ AŞ. listenin 65. sırasında yer aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından "2023 yılı üretimden satışlar" kriterine göre yapılan “Ege'nin 100 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının sonuçları, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar tarafından İzQ İnovasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla açıklandı. Ancak birçok şirketin ismini veya üretimden satış rakamlarını gizlemeyi tercih ettiği görüldü.  Anketi yapan ve sonuçlarını açıklayan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın bile kendisine ait İZELTAŞ A.Ş.’nin üretimden satışlar ve net satış rakamlarını gizleyip açıklamaması dikkat çekti.

 

VERGİ REKORTMENLERİNE BENZEDİ

 

Listede bir önceki yıla göre ilk 10 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında bir firma dışında ciddi bir değişiklik olmazken, ilk 3'te Star Rafineri, Tüpraş İzmir Rafinerisi ve Petkim yer aldı. Listede yer alan sanayi kuruluşlarının beşte birinin anket sonuçlarına verdikleri yanıtta rakamlarını ve unvanlarını saklama yoluna gittikleri dikkat çekti. Son yıllarda vergi rekortmenlerinin isimlerini gizlemesine benzer şekilde, sanayi kuruluşlarının da üretimden satışlarını yani cirolarını, bazı sanayi kuruluşlarının da unvanlarını saklamayı tercih ettiği görüldü.

 

Listede yer alan 100 büyük kuruluştan 14’ü üretimden satış rakamlarını, 4’ünün hem unvan hem de üretimden satış rakamlarını açıklamadı. 2 sanayi kuruluşu ise üretimden satış rakamlarını açıklamasına rağmen, unvanlarını gizlemeyi seçti. Ege’nin en büyük 15’inci, 18’inci, 33’üncü, 89’uncu sanayi kuruluşları ne unvanlarını ne de satış rakamlarını açıkladı. 51’inci ve 72’inci sanayi kuruluşları ise satış rakamlarını açıkladı ama unvanlarını gizli tuttu.

 

Listede 65’inci sırada yer alan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın şirketi İzeltaş da üretimden satış rakamlarını açıklamamayı tercih etti.

 

İŞTE EN BÜYÜK İLK 100 FİRMA:

 

 

 

(www.erhangulenc.com)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz