1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir'de su derneği kuruldu

İzmir'de su derneği kuruldu

Yer altı ve yer üstü su kaynaklarını korumak, susuzluğu önlemek için çalışmak üzere İzmir'de Su Derneği Kuruldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Yer altı ve yer üstü su kaynaklarını korumak, susuzluğu önlemek için çalışmak üzere İzmir'de Su Derneği Kuruldu. Kurucu Başkan Ozan Yeşiltepe;

Son dönemdeki en önemli konularının başında gelen su temini, su kullanımı, israfın toplu satış işlemleri yapmak üzere İzmir'de “Su Derneği” kuruldu.
Kurucular Kurulu'nda kamu çalışanları Ozan Yeşiltepe, Öğretmen Yıldırım Göksel Akgün İtfaiye Memuru Alican Demir, Grafiker Mehmet Şifayi, Tekniker Elmas Erhan Karadeniz, Gazeteci-Yazar Macit Sefiloğlu ile Akademisyen Dr. Asil Kaya yer aldı. Kurucu Başkan Ozan Yeşiltepe, bu alanda çalışan kurum ve kuruluşlar bir araya getirmek istediklerini ve işbirliğine yönelmeyi hedeflediklerini belirtti:

YAŞAMSAL ÖNEM KAZANDI

“Toplumun susuzluğa karşı ve suyun doğru kullanımına yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinde, Yeraltı ve yer üstü su yayınlanmasında yapılan çalışmalar ve destek ürünleri istiyoruz. Yerel yönetimlerin ile suyun korunması konusunda kayıtlanması ve bu kodlamanın amacına uygun çalıştırılmasını sağlamak.
tarım, sağlık ve çevre gibi sosyo ekonomik kalkınmanın ürettiği su üretimi çevreyle uyumlu, entegre yönetim, teknolojik olanı takip ederek halkı bu konuda bilgilendiren önemli bulduğumuz hikayeler içerisindedir. Hedeflerimiz arasında
köy kooperatifleri ile iş birliği yaparak sulanabilir tarımın tamamının tamamını buluşturma, suyu doğru ve verimli kullanmanın katkısını sağlamak yen yer alıyor.
Farkındalığını arttıracak su festivalleri düzenleyecek, vakıflar, dernekler, üniversiteler, Ar-Ge birimleri ile işbirliği ve bilgi paylaşımı yoluyla yer altı bölgelerinde daha iyi bir yapıya katkıda bulunmak istiyoruz.”

SUSUZLUK TÜM CANLILARI ETKİLİYOR

Susuzluğun yanı sıra tüm canlıların olumsuz bozulmasını de anımsatan Su Derneği Başkanı Ozan Yeşiltepe, “Yer altı ve yer üstü su kaynaklarının yaşayan tüm canlıların kullanımı için oldukça önemli bir konu. Atık suların dağılımı, üreme sularının kirlenmesi için çaba sarf edilmektedir. Bu alanda kamu kurumları ve kuruluşları, vakıflar, dernekler, üniversiteler ve tüm ticari kuruluşlar ile ürünler ve yurt dışında faaliyetlerde bulunan yabancı kurum ve kuruluşlarla ortak projeler hedefliyoruz.” Dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz