1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Magazin
  4. John Lennon'ın tavan arasında bulunan gitarı rekor fiyata satıldı

John Lennon'ın tavan arasında bulunan gitarı rekor fiyata satıldı

İngiliz müzik grubu The Beatles'ın üyesi John Lennon'ın 50 yıldır kayıp olan gitarı açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu. Gitar, bu zamana dek satılan en pahalı Beatles entsrümanı oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubunun üyelerinden John Lennon'ın kayıp gitarı, bir tavan arasında bulunmuştu. 1980 yılında vurularak öldürülen müzisyenin, 50 yıldır kayıp olan gitarı açık artırmada satışa çıktı.

John Lennon'ın tavan arasında bulunan gitarı rekor fiyata satıldı - 2

EN PAHALI BEATLES ENTSRÜMANI

Lennon'ın 1965 yılında "Help!" ve " Rubber Soul" albümlerinde kullandığı Hootenanny akustik gitarın 800 bin dolara alıcı bulması bekleniyordu.

Gitar, New York'taki Hard Rock Cafe'de telefonla yapılan bir teklifle 2,9 milyon dolara satıldı. Gitar, bu zamana dek satılan en pahalı Beatles entsrümanı oldu.

Fotoğraf: Julien's Auctions

John Lennon'ın tavan arasında bulunan gitarı rekor fiyata satıldı - 3

Lennon, Help! adlı filmde "You’ve Got to Hide Your Love Away" şarkısında bu gitarı kullandı.

Müzayade evinin daha önceki satışları arasında Lennon'ın 2,4 milyon dolara satılan başka bir akustik gitarı ve 2,2 milyon dolara satılan Ringo Starr'ın Ludwig bateri seti yer alıyordu.

John Lennon'ın tavan arasında bulunan gitarı rekor fiyata satıldı - 4

"BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ SATIŞ"

Julien's Auctions'ın genel müdürü David Goodman, Framus'un şimdiye kadar piyasaya sürülen en önemli Beatles gitarı olduğunu "Bu gitar sadece müzik tarihinin bir parçası değil, aynı zamanda John Lennon'un kalıcı mirasının bir sembolü. Bu, benzeri görülmemiş satış, The Beatles'ın müziğinin ve John Lennon'un zamansız cazibesinin ve saygınlığının bir kanıtıdır" sözleriyle ifade etti.

John Lennon'ın tavan arasında bulunan gitarı rekor fiyata satıldı - 5

"KAYIP BİR REMBRANDT VEYA PICASSO'YU BULMAK GİBİ"

"Rock tarihinin tarihsel açıdan en önemli Beatles gitarlarından biri" olarak nitelendiren gitar hakkında konuşan Julien's Auctions'ın kurucu ortağı ve genel müdürü Darren Julien ise "Bu olağanüstü enstrümanı bulmak, kayıp bir Rembrandt veya Picasso'yu bulmak gibi" demişti. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz