Patili dostlarla tatil

Patili dostlarla tatil

 

Merhaba sevgili okuyucular,

 

Kurban Bayramı tatilinde birçok aile evcil hayvanı ile yolculuk yaptı. Kimi hava yolu kimi kara yolu ile. Bu tatil, küçük dostlarımızın bizlerle birlikte sağlıklı, güvenli ve keyifli bir tatil geçirmesi için alınması gereken önlemleri de hatırlattı.

 

Her şeyden önce su konusu önemli. Birlikte yol aldığımız evcil hayvanımız için yanımızda taze su bulundurmamız gerekli.

Sürekli klima ile soğutulmuş ortam da hayvanlar için zararlı. Otomobil yolculukları sırasında camları zaman zaman aralayıp ortamın havalandırılmasını sağlamalıyız.

Bizler nasıl emniyet kemeri kullanarak seyahat ediyorsak patili dostlarımızın da taşıma kafesinde güvenli bir yolculuk yapmasını sağlamalıyız.

Ve önemli bir diğer konu, evcil hayvanların başlarını seyahat halindeki araçların camından çıkarması hiç güvenli değil. Bunu unutmayalım. Bir de düzenli aralıklarla mola vermeyi…

 

 

 

Yurt dışı tatili için prosedürler

 

Tatilini evcil hayvanıyla yurt dışında geçirmek isteyenler içinse aşılması gereken bazı prosedürler var. Bunlardan biri de özellikle Avrupa Birliği ülkeleri için kuduz titrasyon testi. Test, kuduz aşısı yaptırdıktan 1 ay sonra gerçekleştiriliyor ve olumlu sonuç alındıktan 90 gün sonra yurt dışı gezisine başlayabilirsiniz. Bir de yaşadığınız bölgedeki İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurarak yurt dışı çıkış evrakı alma zorunluluğunuz bulunuyor.

 

Evcil hayvanınızı hava yolu ile taşımak isterseniz uymanız gereken başka kurallar da var. Birçok hava yolu şirketi 5 kg altı ağırlığa sahip evcil hayvanları kabin içinde taşıyabiliyor, diğerleri de kargo bölümü havalandırma bölümünde ulaştırılıyor. Gemilerde ise yanınızda hayvan taşıma kafesini bulundurabilirsiniz.

 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise yolculuğu rahat geçirmek isteyen bazı hayvan sahiplerinin patili dostlarına verdiği sakinleştiriciler. Bu sakinleştiriciler veterinerlere danışılmadan asla kullanılmamalı. Çünkü ciddi yan etkileri olabilir.

 

Patili dost ile yüzmek

 

Eğer bir köpeğiniz varsa birlikte yüzmek istiyorsanız bu son derece keyifli bir aktivite olabilir. Ama deniz ve havuz sonrası duş alması gerekiyor. Denizdeki tuz, havuzdaki klor cilde zarar verebilir.

Ayrıca yüzmek için dalgalı deniz yerine sakin suyu tercih etmeniz birlikte daha eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Sevimli dostlarınızla keyifli, mutlu ve sağlıklı tatiller dilerim…