1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Aile Bakanlığı’ndan Dar Gelirli ve İhtiyaç Sahiplerine Her Ay 9 Bin 077 TL Para Yardımı!

Aile Bakanlığı’ndan Dar Gelirli ve İhtiyaç Sahiplerine Her Ay 9 Bin 077 TL Para Yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalığı olan vatandaşlara aylık 9 bin 077 TL para yardımı yapacağını açıkladı. Peki, kronik hastalık yardımının başvuru şartları neler? İşte merak edilenler…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İlkokul öğrencilerinden 65 yaş üstü yaşlılara kadar toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım programları kapsamında para yardımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik rahatsızlığı olanlara da aylık para yardımı yapacağını açıkladı.

Bakanlığın yapacağı kronik hastalık yardımı, tüberküloz ve SSPE hastalığı yüzünden psiko-sosyal ve ekonomik sorun yaşayan vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmek ve bu kişilerin sosyal yaşama aktif katılımını desteklemek amacıyla düzenleniyor.

Kara para nedir? Kara para aklama ne demek? MASAK'tan önemli uyarılar -  Haberler

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, kronik rahatsızlık yardımından faydalanmak için gerekli başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 3’te 2’sinin altında olması,

Tüberküloz hastasının, Verem Savaş Dispanseri tarafından programlanan tedavilerini düzenli bir şekilde yerine getirmesi, takip ve kontrollere devamlı olarak sürdürmesi, ilaçlarını doktor tarafından belirlenen periyotlarda kullanması,

SSPE hastalığının, 30 Mart 2013 tarihli ve 28603 Resmi Gazetede yayınlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikte yer alan usul ve esaslara göre düzenlenmiş sağlık kurulu raporu ile belirtilmiş olması gerekecek.

Bunun yanı sıra, söz konusu para yardımı doğrultusunda;

Tüberküloz ve SSPE hastasının veya hak sahiplerinin sosyal güvence altında bulunması,

Tüberküloz ve SSPE hastasının evde bakım yardımı, SED, 2022 sayılı Kanun ile düzenli merkezi yardımlardan (ŞESY, EVEK, MAAY, ÖYAÇ vb.) yararlanması bu yardımdan faydalanılmasına mani olmaz.

Yardım programından yararlanmayla ilgili tıbbi şartlara ilişkin kontroller, HSYS’den alınacak veri ve bilgilere göre, BSYBS tarafından elektronik ortamda sağlanacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz