1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Bakan Yumaklı açıkladı: Karşıyaka ve Urla yangınları kontrol altına alındı

Bakan Yumaklı açıkladı: Karşıyaka ve Urla yangınları kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İzmirlilere günlerdir kabusu yaşatan Karşıyaka Yamanlar yangını ile Urla’da dün çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Yumaklı Menderes’teki yangının da kontrol altına alınmaya çok yakın olduğu bilgisini verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İzmirlilere günlerdir kabusu yaşatan Karşıyaka Yamanlar yangını ile Urla’da dün çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Yumaklı Menderes’teki yangının da kontrol altına alınmaya çok yakın olduğu bilgisini verdi.

Türkiye’de devam eden tüm yangınlarla ilgili bilgi veren Yumaklı, “Karşıyaka Yamanlar yangınının şehre bakan bölümü dün kontrol altına alınmıştı. Üst tarafta bir vadiye sıkıştırmıştı yanan kısımlar vardı. Çok şükür İzmir Yamanlar’da bu yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam edecek. İzmir Urla Çeşme’de makilik bur alanda çıkan bir yangın vardı. Bizim ekiplerimiz hemen oraya intikal ettiler. Müdahaleye başladılar. Yerel yönetimlerden ve Valilimizin koordinasyonunda oraya müdahale edebilecek kimler varsa gittiler. Yakında bir site vardı. Buranın risk altında olduğu düşüncesiyle Valilik tarafından boşaltılmasına karar verildi. Burası da tahliye edildi. Zarar gören herhangi bir ev ya da bir can kaybı veya yaralanma yok çok şükür. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yeniden bir risk oluşmaması adına çalışmalarına devam edecekler. Soğutma çalışmaları burada da 2 uçak ve 1 helikopterle devam edecek. Burayı da kontrol altında diyoruz” dedi.

MENDERES YANGINI DA KONTROL ALINMAYA ÇOK YAKIN

Yumaklı, “Devam eden 5 yangın var. Menderes’te de sarp ve yolu olmayan bölümde devam ediyordu. Ancak arkadaşlarımızın karadan gece boyunca olabildiğince müdahalesi ile belli bir alana kıstırılmıştı. Enerjisi düşürüldü. Şu anda 4 uçak ve 11 helikopterle çok yoğun bir şekilde karadan da arkadaşlarımız müdahale ediyorlar. Kontrol altına alınmaya en yakın olan yangınlardan bir tanesi. Bolu Göynük’de sarp arazilerde ve uçurumlarda yangın vardı. Arkadaşlarımız çetin bir mücadele verdi. Buradaki yangın da kontrol altına alındı. Burada da soğutma çalışmaları devam edecek. Kimseyi endişelendirecek bir durum yok. Aydın Bozdoğan’daki yangına 5 uçak ve 11 helikopterle çok ciddi bir kara ekibiple müdahale ediyoruz. 3 gündür çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Burası için de kısmen kontrol altında diyebiliriz. Manisa Gördes’te de günlerdir devam eden bir yangın var. Çok uzun bir alana yayılmış bir yangına müdahale ediyor. Burası da kontrol edildi bilgisi verilmeye en yakın. Karabük Ovacık yangını var. Kayalık alana müdahale ediliyor. Enerjisi düşürüldü. Kontrol edildi bilgisi verilmeye yakın. Uşak Eşme yangınına da müdahale ediyor. Tek bir nokta kaldı” dedi.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz