1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Battal İlgezdi’nin iki yıla kadar hapsi istendi

Battal İlgezdi’nin iki yıla kadar hapsi istendi

Eski Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi’nin ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan iki yıla kadar hapsi istendi. İlgezdi, başkanlık döneminde, ruhsata aykırı inşa edilen altı yapıya yıkım kararını uygulamamakla suçlanıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İddianamede Ataşehir’deki imara aykırı yapılarla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapora yer verildi.

Rapora göre ilçede İmar Kanunu’na aykırı projeler bulunuyor. Bir kısmı için kanunun ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapılara ilişkin düzenlemeyi içeren 32’nci maddesi kapsamında işlem yapılmasına karar verildi ama belediye görevlileri buna uymadı. İlgezdi ve sekiz şüpheli belediye encümenince ilçedeki altı taşınmazla ilgili 2020-2021 yıllarında verilen ruhsata aykırı yapıların yıkılması yönündeki kararı yerine getirmedi.

İddianamede, suçlamaları kabul etmedikleri belirtilen Battal İlgezdi, Mahmut Murt, Mehmet Ali Düzova, Sinem Taş, Aysun Gökçen, Cenan Arslan, İlhami Yılmaz, Kalender Özdemir ve Mahmut Benli’nin ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan altışar aydan ikişer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz