1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Kılıçdaroğlu’ndan flaş çıkış: Delegeler isterse Genel Başkanlığa adayım

Kılıçdaroğlu’ndan flaş çıkış: Delegeler isterse Genel Başkanlığa adayım

CHP önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu KRT Televizyonu’nda önemli açıklamalar yaptı. Kılıçdarığlu’nun “Delegeler isterse Genel Başkanlığa adayım” ifadeleri dikkat çekti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu KRT Televizyonu’nda önemli açıklamalar yaptı. Kılıçdarığlu’nun “Delegeler isterse Genel Başkanlığa adayım” ifadeleri dikkat çekti.

OTORİTER REJİMİN DÜMEN SUYUNA GİDERSENİZ OLMAZ

Kılıçdaroğlu, “Delegeler isterse adayım. Partinin daha güçlü, kararlı yol alması. Baskıcı rejime karşı mücadele etmesi. Yeri geldiğinde bedel ödemesi partinin temel kurallarıdır. O temel kurallara uyan ve gereğini yapan herkesin genel başkan olmaya hakkı vardır. Bu mücadeleden yola çıkmamız lazım. Bir otoriter yönetime karşı mücadele ediyoruz. Bir otoriter yönetimle yan yana gelmek değil. Otoriter yönetimle mücadele etmemiz gerekiyor. Eğer siz bu mücadeleyi vermez, onların dümen suyuna giderseniz bu olmaz. Bu partiyi bitirir. Parti olmaktan çıkar. CHP bu ülkeye demokrasiyi getiren bir parti. Bu ülkeye özgürlükleri getiren bir parti. Parti her zaman demokrasiyi her zaman özgürlükleri savunmuştur. Dolayısıyla biz bu çabamızı her ortamda ve her zaman göstermek zaman göstermek zorundayız” dedi.

CHP’NİN GENEL BAŞKANI’NIN ÇEKİNCESİ OLAMAZ

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Siz önce Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişinin ahlaki ve siyasi sorgulamasını yapacaksanız. Bunu yapmak zorundasınız. Yapmazsanız olmaz. Gazetecileri anlıyorum. Başımız belaya girer. Bizi hapse atarlar diye çekince olabilir. Ama CHP’nin Genel Başkanları böyle bir çekinceye asla izin vermezler. Otururlar toplumun önderi olurlar ve mücadelelerini yaparlar. Aksi halde CHP, CHP olmaktan çıkar. CHP kurucu partidir. CHP bu ülkenin güvencesidir. CHP bu ülkeye demokrasiyi getiren, özgürlükleri getiren ve bunu savunan bir partidir.”

HANÇER ÇIKIŞI

Kılıçdaroğlu, “Beraber yola çıktığınız arkadaşlar, birlikte mücadele ettiğiniz, birlikte kavga verdiğiniz ve "İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol" diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın taktirine sunayım. Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım... Böyle bir şey aklımdan geçmiyordu. Ama MYK'de de PM'de de 'Olmazsa olmaz, sizin mutlaka olmanız lazım' bir sürü ama... Her toplantıda bunlar söylendi. "Peki, partinin kararına uyalım" dedik. Şimdi arkasından "Keşke aday olmasaydı" dediler.Ben siyasete girerken teklif üzerine girdim. Ben genel başkan olacağım demekle genel başkan olunmaz. Genel başkanlık bir konjektur işidir. Kamuoyu sizin genel başkan olmanız konusunda belli bir olgunluğa oluşursa siz zaten mecburen genel başkan olursunuz” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz