1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Çeşme Ilıca Plajı rezaleti gündem oldu: Türkiye’nin en gözde plajı günübirlikçilerin çöpleriyle doldu

Çeşme Ilıca Plajı rezaleti gündem oldu: Türkiye’nin en gözde plajı günübirlikçilerin çöpleriyle doldu

Türkiye’nin en büyük sosyal ağlarından Ekşi Sözlük’ün gündem maddelerinden biri de “Alaçatı Ilıca Plajı” rezaleti oldu. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte günübirlikçilerin akınına uğrayan plajdaki çöp görüntüleri yüz binlerce kullanıcısı bulunan platformda tartışıldı

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Plaja gelenlerin ardında bıraktığı boş sigara paketleri, içecek kutuları, pet şişeler, atıştırma paketlerin neden olduğu kirliliğin fotoğraflarını paylaşan princeofpersia adlı kullanıcının paylaşımı şöyle:

 

“Gelenin birasını, suyunu içip, cipsini yiyip, keyfini yapıp sonrasında her türlü ambalajı, çöpü, şişeyi, kutuyu vs. öylece toplamadan plajda bırakması ile oluşan rezalettir.

Sonuç olarak kumun içine gömülü her türlü plastik, binlerce izmarit, denizin içinde yine bir sürü ambalaj, poşet vs. plastikler ile güzelim doğanın içine edilmektedir.

 

İlk geldiğimde gözümle her türlü eşyasını itina ile toplayıp ama çöplerini bırakıp yürüyen birisini gördüm. Sandım ki eşyalarını arabaya vs bırakıp gelecek, gelmedi. Bakın çöp poşeti vs bırakmak değil bu. Su şişesi nerede içildiyse orada, bira nerede içildiyse kutu aynen orada santimetre oynamadan bırakılmış vaziyette. İnsan kendi evinde böyle bir rahatlıkta yaşamıyor, dönüp topluyor illa ki.

 

Nasıl bir bilinçsizlik, cahillik, umursamazlık ve görgü yoksunluğu aklım almıyor.”

 

Çöplerin görüntülerine ve paylaşıma kullanıcılardan çok sayıda yorum geldi. İşte onlardan bazıları:

 

“Çoğu sahil kenarı şu an böyle. Bunun çözümü sahilleri paralı yapmak değil. Yurt dışında sahillerin neredeyse yüzde 99’u bedava halka açık ve temiz. Türkiye’de çoğu güzel koy oteller ve beach clublar ile kapatılmış durumda. Kalan koyları da kapatın demek insan haklarına ters. Bunun çözümü sahillere kameralı sistem getirilip çöp atanların tespit edilip ceza yazılması. Bizim insanımızı çöp atmaktan alıkoyacak tek şey budur.”

 

“Plajı kameralarla donatıp bu ayılığı yapanların kimlik tespiti ile evlerine 10 bin lira ceza göndermeden çözülmeyecek sorundur.”

 

“Çok acil belediye el koyup kendisi işletmeli zira suyu ve kumu gerçekten çok güzel.”

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz