1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. CHP İzmir İl Kadın Kolları, yeni başkanını seçmek için bugün sandık başına gidiyor

CHP İzmir İl Kadın Kolları, yeni başkanını seçmek için bugün sandık başına gidiyor

CHP İzmir İl Kadın Kolları, yeni başkanını seçmek için bugün sandık başına gidiyor. Buca İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Zahide Kurun ile Karabağlar İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Pınar Sert Ceylan’ın aday olduğu kongrede Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, konuşmasında AK Parti iktidarını hedef aldı. Nazlıaka, "Biz medeni kanunu sil baştan diyenleri tarihten, siyasetten sileceğiz, eşit bir Türkiye’yi hep birlikte yaratacağız" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CHP İzmir Kadın Kolları, 30 ilçede kadın kolları başkanı seçimlerinin ardından yeni il başkanını seçmek için sandık başına gidiyor.

Kültürpark’ta bulunan İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede Zahide Kurun ile Pınar Sert Ceylan başkanlık için yarışacak. Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın da katılım sağladığı kongrede mevcut başkan Nurdan Şenkal Uçar’ın Pınar Ceylan Sert lehine çekildiğini açıkladı.

Kongrede divan başkanlığı görevine ise Konak eski belediye başkanı Sema Pekdaş oldu.

NAZLIAKA: SİYASETTEN SİLECEĞİZ
Kongrede söz alan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka dikkat çeken açıklamalarda bulundu. AK Parti iktidarını hedef alan Nazlıaka şunları söyledi:

“Divan Başkanımızın da söylediği gibi önemli bir kongre gerçekleştiriyoruz. Burası işgale karşı ilk kursunu atan güzel İzmir! Burası aynı zamanda ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ebedi istirahat ettiği güzel İzmir. Eşitliğin çağdaşlığın, demokrasinin, cesur kadınların kenti güzel İzmir. Bunun için bugün çok önemli bir kongre gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet kentimizde sizlerle olmaktan büyük bir onur duyuyorum. İzmir AKP iktidarını bu yüzden hedefi konumunda. ÇEDES projesini ilk kez burada başlattılar. Hayat Bilgisi diye bir dizi vardı. Orada Ferhan Kutman bir öğretmeni canlandırıyordu... Ona Hocam dediğin ‘hoca camide olur’ diyordu. Ne yaptılar şimdi? Okullara imamları soktular. İzmir eşitliğin kenti dedim ancak ne yazık ki bizi yöneten ‘ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum’ diyor. İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı 3 kez ‘boş ol’ diyerek çıkıyor. Anayasa mahkemesini evlilik sonrası kadınların kendi soyadlarını koruma kararına rağmen soyadı hakkını elimizden almaya çalışıyorlar. Neymiş aile bütünlüğün bozartmış. Aile bütünlüğünü, şiddet, ekonomik sorunlar bozar. İstismara uğrayan çocuklar için çocukların rızasından bahsediyorlar. Şiddete uğrayan kadınla için tolere edilebilir şiddetten bahsediyorlar. Her 3 kadından birinin hayatında şiddet türlerinden birine maruz kaldığını biliyoruz. Yoksullukla mücadele… İktidar mücadele temek yerine kadın yoksulluğunu seyrediyor ve yoksulluğu yok eden değil yöneten olmaya çalışıyor. Eşit işe eşit ücret alınmaması Kadınların istihdam dışına itilmesi ve nafaka hakkına göz koyulması gibi kararlarla karşı karşıyayız. Biz medeni kanunu sil baştan diyenleri tarihten, siyasetten sileceğiz, eşit bir Türkiye’yi hep birlikte yaratacağız. Çocuklarımızın laik çağdaş eğitim hakkı ortadan kaldırılmaya çalışılırken 4+4+4 sisteminin ve çocuk işçi sayısını ne kadar arttığını iyi biliyoruz. Bizler hep birlikte yağmur, çamur, deprem, yangın demediniz ve sahalarda oldunuz gerçekten de dayanışmayı hep birlikte yükselttik. Bu aşamada tüm ülke genelinde kadın kolları başkanlığını kurduk. Tüzük kurultayımızda hem kadın kollarımızın yetkisi için hem doğrudan mali özerliğe sahip olması için, yüzde 50 eşit fermuar sistemi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu süreçte aynı zamanda demir leblebi yani zoru başaranlar anlamına gelen eğitimler ile her hafta bir araya geldik dilimizi ve hedefimizi ortaklaştırdık ve hep birlikte parti politikamızı içselleştirip sadece kadın politikaları içine sıkıştırmayan her alanda bizi bilgilendiren konuğumuz ile bir raya geldik” ifadelerini kullandı.

PEKDAŞ: 2’İNCİ YÜZYILININ İLK KADIN KONGRESİ
Divan Başkanı Pekdaş, “Kongreyi çok önemli koşullarda yapıyoruz. Cumhuriyetin 2’inci yüzyılının ilk kadın kongresi. Biz bu kadın kongresini 3 ay önce yapılan yerel seçimlerde Türkiye’nin 1’inci partisi olmuş bir partini kadın kolları olarak gerçekleştiriyoruz. Partimiz hala yapılan tüm anketlerde ülkenin birinci partisi konumunda. Ancak ülkenin koşulları ağır. Birinci parti olduk diye oturup rahatlamak durumda değiliz. Emekliler, asgari cüret yoksulluk sınırının altında. Gençlerimiz bu ülkeden umutlarını kaybetti geleceklerini başka ülkelerde arıyorlar. Doktorlarımız yetişmiş elemanlarımız ülkeyi terk ediyor. O zaman bizim sorumluluğumuz daha ağır. Bu sorumluluğu yerine getirmek için da ha çok çalışmak, birinci parti olmanın sorumluluğu ile çalışmalıyız. Bu nedenle bu kongre bize büyük sorumluluklar yüklüyor” ifadelerini kullandı.

UÇAR: KADINLARIN EŞİT TEMSİLİYETİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTIK
Mevcut Başkan Nurdan Şenkal Uçar ise, “2020 yılı Mark ayında yapılan seçimlerde göreve geldik. Hemen ertesi başlayan pandemi koşullarında kısıtlı imkanlar ve zor koşullara rağmen çalışmalara başladık. İzmir Bayraklı depremi, sel, fırtına gibi felaketlerde kadın dayanışmamızı gösterdik. Kısa sürede ilçe kadın kolları ile oluşturduğumuz kriz masası ile tüm ülkedeki kadınlarımıza ihtiyaçları ulaştırdık. Kadınların eşit temsiliyeti için çalışmalar yaptık. Genel seçimlerde kadınların temsiliyeti için çalışmalarda bulunduk. Eşit işe eşit ücret ve liyakat sahibi kadınların üst kademelerde görevlendirilmesini sağladık. Yerel seçimlerde daha çok kadın belediye başkanı ve meclis üyesi isteklerini Genel Başkanlarımız ile değerlendirerek İzmir’in 8 ilçesini iradesini kadın başkanlarımıza teslim ettik. Kadınlar olarak kent konseylerimizin kadın meclisi ile kadınlarımızın sorunlarının çözümü için çalıştık. Kadın üye sayışımız artırdık ve artırmaya devam edeceğiz. Şahsım olarak görev süremde benimle birlikte çalışan tüm dostlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

LİSTELER BELLİ OLDU
İki adayı kongrede Ceylan ve Kurun'un yönetim listeleri belli oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz