1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Asayiş
  4. CHP Kemalpaşa’da Yılmaz dönemi

CHP Kemalpaşa’da Yılmaz dönemi

Kurultay sürecinin ilçe kongreleri ile devam ettiği CHP’de bugün sandıkların kurulacağı ilçelerden birisi de Kemalpaşa oldu. Kongrede Ahmet Yılmaz tek aday olarak seçime girdi. 210 delege üyesinin oy kullandığı seçimde 2 oy geçersiz sayılırken Yılmaz, 200 oyla yeni başkan oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

 Genel seçimlerin ardından CHP’de başlayan kurultay süreci mahalle delege seçimlerinin tamamlanması sonrası ilçe kongreleri ile devam ediyor.

Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de ise bugün Kemalpaşa ilçesinde sandıklar kuruldu. Saat 13.00’da başlayan kongre Kemalpaşa Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

210 delegenin oy kullandığı seçimde 2 oy geçersiz sayıldı. Mevcut başkan Ahmet Cemil Balyeli’nin aday olmayacağını duyurduğu seçimde Balyeli’nin de desteğini alan ve aday olacağını duyuran Ahmet Yılmaz seçimde 200 oy aldı ve yeni ilçe başkan oldu. 

KONGREDE NELER YAŞANDI? Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP önceki dönem milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Bedri Serter, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü katıldı. -CHP’Lİ POLAT: ÖN SEÇİM VE 3 DÖNEM KURALI YOLDA!

CHP önceki dönem Milletvekili Kamil Okyay Sındır divan başkanı olurken İrfan Tepeli, Güneş Erol ve Fatma Aslı Solmaz divanda yer aldı.

SINDIR:i İKTİDAR OLMAYA İHTİYACIMIZ VARDI AMA OLMADI. AMA ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAYDETTİK Divan başkanlığına seçilen Kamil Okyay Sındır açıklamasında “Geride bıraktığımız bir seçim var. Arz ederdik ki 6’lı Masa olarak ittifak içinde bulunduğumuz siyasi partilerle TBMM’de 6’lı Masa’yı bir araya getiren yegane unsur olan güçlendirilmiş parlamenter sistem ile demokratik parlamenter sistemi güçlendirerek yeniden hayata geçirmek adına 3’te 2 çoğunluğa sahip olsaydık. 400 vekille anayasa değişebiliyor. 360 vekille referanduma götürme çoğunluğunu arzu ediyorduk. Bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeni dönemine vatandaşımıza daha çağdaş, huzurlu, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini tüm kurum ve kuruluşları ile tahsis ederek önüne sunmak dileğindeydik. Bu dilekten asla vazgeçmeyiz. Hiçbir kudret büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ve bu değerler üzerinde yücelen CHP’nin başarısı uğruna çalışmalarımızdan bizi yıldıramaz. Bir diğer konu cumhurbaşkanlığı seçimi… Sağı, solu, altı, üstü her tarafı yürütmede bir tek adam rejimi var. Hükümet dediğimizde bakanlar kurulunu anlayamayız. Her şeyin bir kişinin kararı ile yürüdüğü bir sistem. Demokratik bir anlayışla ülkeyi değiştirmek ve iktidara sahip olmaktı önemli olan. İktidarı tek amaç olarak görmedik, iktidar olmak cumhuriyetimizin gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi seviyesine ulaştırmaktır. İktidar olmaya ihtiyacımız vardı ama olmadı. Ama önemli bir aşama kaydettik. Siyasi iklimde söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışı ile 6 Parti bir yola çıktık. Sadece Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak istediler. Bu temel ilkelerde ve değerlerde ortak mutabakat metnindeki görüşlerle yol yürümeye devam ediyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu süreci başından beri Adalet Yürüyüşü milat görünse de çok öncesinde başlayan bir yürüyüş başlattı. Buna bizzat şahidim. Bu kazanımları kaybetmemek gerekir. Parti programında yazılan ama ve hedeflere yönelik çalışmaları sürdürme gayretindeyiz” dedi.

BU KONGRELERDEN AYRIŞMA, KAVGA, BÖLÜNME, BEKLEYENLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAĞIZ CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kongrede yaptığı konuşmada “28  Mayıs seçiminden hemen sonra yalakaları Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları üzerinden belediyelerimizde toplumda hem Cumhuriyet Halk Partisi'ne hem muhalefette olan tüm partilere her gün yeni zorluk çıkarmaya başladılar. Yıldırmaya çalışıyorlar. Sizlerin sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni yıldıramayacaklar. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır. Kaos planlarına, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yapılmaya çalışılan algı oyunları da verilecek en iyi çaba bu kongrelerdeki birlik beraberliğidir. Bunu hepimizin çok iyi anlaması gerekiyor. Partimize, genel başkanımıza, parti içi demokrasimize gece gündüz çalışan belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, bu kongrelerimize sahip çıkacağız. Birbirimize sahip çıkacağız. Bu kongrelerden ayrışma, kavga, bölünme, bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağız. Kimse bizim birbirimize düşmemesi beklemesi. Cumhuriyet Halk Partisi bir aradadır, dimdik ayaktadır! Partimize sahip çıkıyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye sömürülenlerin, umut ışığı arayanların altında toplandığı bir demokrasi şemsiyesidir. Toplum bize umut olarak bakıyor. Kurtuluşu olarak bakıyor. Onlar böyle bakarken kendi aramızda ayrışmamız söz konusu bile olamaz. Kim makam, koltuk veya farklı bir gerekçeyle partimizi tartışmaya, üyelerimize kongrelerimizi hiçe sayan fırsatçılığa kalkışırsa karşısında partimizin neferlerini bulacaktır. Bizim derdimiz bu kongrelerden sadece ilçe başkanı, delegeler, yöneticiler çıkarmak değil. Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak, toplumu AKP belasından kurtaracak kadrolar ve fikirler çıkarmaktır. Kongrelerimiz sadece partimiz için değil kentimiz ve ülkemiz içinde umut ışığıdır” dedi.

CHP'NİN GELECEĞİNİ ÜYELER VE DELEGELER BELİRLER CHP’ye ayar verilmeye çalışıldığını söyleyen Aslanoğlu, “19 Eylül'de partimizin 100’ncü yılını kutlayacağız. Birileri de uzun zamandır sözüm ona partimize ayar vermeye çalışıyor. Sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğine, değişimin nasıl olacağına sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri karar verir. Partimize, genel başkanımıza hakaret eden, yandaş kanallar, bizim adımıza karar veremez. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir kavga yaşansa da bir koltuk kapsam diyenler veya işi gücü dedikodu olanlara hiçbir iş yapmayıp iş yapanları eleştirenler bizim adımıza karar veremez. Bu partinin geleceğine, bu partinin öz evlatları karar verir.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğine sizler karar vereceksiniz. Hepiniz, memleketi, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı tarafından getirildiği işler açısı, halini hepiniz biliyorsunuz...” ifadelerini kullandı.

SUÇU SADECE AKP’YE ATMAMALIYIZ Aslanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Memlekette ekmek, peynir, yağ fiyatları almış başını gitmiş. Emekli maaşlarıyla, emeklilerimiz neredeyse Afrika'nın düşmüş olduğu durumda. Ülkeye ne zaman para ihtiyacı olsa dönüp memura, ücretliye, asgari ücretliye sırtına binmeye çalışıyor. Utanmadan sebep oldukları faiz zamları için her seferinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni, belediyelerimizi suçlayabiliyorlar. Vergilere yüzde iki yüzden fazla zam yapılmış. Enflasyon gerçekte yüzde yüz elli bulmuş durumda. Bunlar da dönmüş toplu taşımaya neden zam yapıyorsunuz diyorlar. Bizim belediyelerimiz bu hayat pahalılığına hizmete devam edebilmek için ulaşıma, suyla, mecburen zam yapmak zorunda kalır. Bizim belediyelerimizin kullandığı akaryakıttan ÖTV'yi kaldırın hemen toplu ulaşıma nasıl yansıdığını hep birlikte görelim. Suçu sadece AKP’ye atmamalıyız. Tabii ki bizler nerelerin eksik yaptığımızı buralarda anlatacağız. Öz eleştirilerde bulunacağımız daha iyi politikalar üreteceğimiz yer partinin kongreleridir, danışma kurullarıdır. Gazeteler, internet siteleri, sosyal medya veya televizyonlar değildir. Sizin sözünüz kıymetli, Söz de yetki de kararda delegenin olacak. Kongreler gücümüze güç katmak için toplanıyor. Bu kongreden daha güçlü çıkacağımızdan hiçbir şüphem yok. İl örgütü olarak milletvekillerimiz, yönetimimiz, ilçe başkanlıklarımız, kadın ve gençlik kollarımız tek yumruk olacağız. Her zaman ki gibi tüm Türkiye’ye güçlü mesaj vermek için hazırlanıyoruz. Belediyelerimiz vatandaşa döndüğümüz yüzümüz… Onlara yönelik saldırılarda örgüt olarak kalkan olmak boynumuzun borcudur. Yaklaşık 7ay sonra seçimlerde bugünden belediyeye daha çok sahip olmak için hep beraber mücadele edeceğiz. Hedefimiz İzmir’de sosyal belediyeyi 30 ilçenin tamamına taşımak hedefimiz. Büyükşehir’de ve 30 ilçede sosyal demokrasinin bayrağını göndere çekeceğiz. Bu başarının mihenk  noktası kongrelerimizdir. Kongre sonrası hep beraber sahaya ineceğiz. Kongrelerden çıkan ne olursa olsun kol kola omuza yola çıkacağımızdan eminim. Yarından itibaren yerel seçimler için sokak sokak çalışacağız”

KARAKAYALI: BAŞKANLIĞIMIZI 2-3 YIL UZATMALARI LAZIM Kongrede söz alan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, yaptığı değerlendirmede “4 yıldan beri Ahmet Cemil Balyeli başkanlığında CHP ilçe yönetimimiz ile beraberdik. 2019’da belediye başkanlığı kazandığımızda dünyanın en büyük felaketi pandemi belası ile boğuştuk. Ardından deprem, orman yangınlar ve büyük deprem geldi. Ve son 6-7 aydır en büyük krizle karşı karşıyayız. Belediye başkanlığımızı aslında seçim yapmadan 2-3 yıl uzatmaları lazım. Çok mücadele ettik. Son 6 ayda çıktığımız 6 ihale var, ekonomik sıkıntı var. Ekonomik sıkıntıdan sebebiyle ihaleye kimse gelmiyor. Bu sıkıntı acaba belediyenin mi, mevcut hükümetin mi? Bunu irdelemek lazım. Pazara çıktım, eşim liste verdi. 1 kilo barbunya 90 TL, 1 kilo fasUlye 100 lira, üç demet ot aldım 25 lira, şeftali 30 lira. Sonra gelip CHP şöyle böyle… Hadi oradan diyoruz” dedi.

CHP’Lİ ARKADAŞLARIMIZ BİZİ ELEŞTİRİYOR. YA BİR HÜKÜMETİ ELEŞTİRİN YA! Yerel seçim öncesinde bir çok aday çıkacağını ve aday kim olursa olsun ardında durulması gerektiğini söyleyen Karakayalı, “CHP’li arkadaşlarımız bizi eleştiriyor. Ya bir hükümeti eleştirin ya! Her gün 1-2 lira benzine zam geliyor. İki parça peynire 340 lira verdim. Adam 8 saat çalışıyor 1kilo anca alıyor. Bu mu adalet? Bırakın artık kendimiz eleştirmeyi! Birlik ve dirlik olarak hep beraber bu çatı altında hedefimiz iktidar olmaktır. Her şey zamanla geçer, umudumuzu yitirmeyeceğiz. Hedefimiz CHP ile fikirdaş partilerin iktidara talip olmasıdır. Yerel seçim geliyor, birçok arkadaşımız ilçe belediyesine talip olacak. Kim ne olursa olsun kim seçilirse seçilsin her zaman adayımızın arkasındayız. Bizim adayımız kim olursa olsun beraber olacağız. 4 yıl çalıştığımız Sayın Balyeli yönetimi ile iyi işler yaptık. Kararından dolayı tebrik ediyorum. Yeni başkanımıza tebrik ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

  YILMAZ: İKTİDAR OLMAKİÇİN ÇAĞRIM ÖN SEÇİM, ÖNSEÇİM, ÖN SEÇİM! İlçe başkan adayı olan Ahmet Yılmaz yaptığı açıklamada “Seçim sonucu ve parti içi gerginlikler bizi daha da üzdü. Bizler CHP’liyiz. Bizlerin yılgınlığa hakkı yok. Birkaç ay sonra cumhuriyetimizin 100’ncü yılına gireceğiz. Bu cumhuriyeti kuran insanlara, bu uğurda kanını akıtan devrimcilere borcumuzu ödemeliyiz. 99’da İmzir’de yapılan kongredeki seçimde Aydın Ertem başkanımızın bir konuşması vardı. ‘Tanrı bizi zorla sınadı’ demişti. Ben ne Kemalpaşa’da ne de Türkiye’de tek başıma yürütemem. Birlik olmalıyız. Buraya herhangi birini belediye başkanı, milletvekili yapmak için gelmedim. Gençliğimi uğruna harcadığımı örgütümü iktidar yapmak için adayım. Bu sebeple herkesi bu mücadeleye davet ediyorum ve genel merkezimize çağrı yapıyorum. Yerelde de genelde de iktidar için ön seçim, önseçim, ön seçim diyorum” dedi.

BALYELİ: SİYASET YOLCULUĞUMUZ DEVAM EDİYOR CHP İlçe Başkanlığı görevini 4 yıldır yürüten Ahmet Cemil Balyeli yaptığı açıklamada “2019 Aralık’ta Seçimle başlayan görevimiz ben ve yönetim kurulumuzun kendi isteğimizle sonlandırıyoruz. Sokakta olmaya, halkımızla iç içe olmaya çalıştık. Partinin içe kapanık değil dışa dönük, kamuoyunu yönlendiren bir aktör olmasını sağladık 4 yıldır çalmadık kapı bırakmadık. Siyasetin binalarda değil sokaklarda olmasını istedik. İlçedeki yerleşik siyaset anlayışını yıktık. Kemalpaşa’nın ne sorunu varsa çözüm üretmeye çalıştık. Üye sayımızı iki binden 3 bine çıkardık. Çok zorlu bir seçim süreci yaşadık ve sahadaydık. Seçimlerde binden fazla partilimiz ve gönüllümüz ile sahadaydık ve bu ilçede görülmemiş bir şeydi. Hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekili seçiminde ilçede oyumuzu arttıran tek parti olduk. Bu koltukların gelip geçici olduğunu unutmadık. Hiçbir zaman küçük olsun benim olsun anlayışında olmadık. Koltuğa oturduğumuz gibi kalkmasını biliyoruz. Siyaset uzun solukludur. Siyaset yolculuğunda ilkelerimizden ödün vermeden yol alacağız. Yönetim kurulumuzun ve benim yolculuğumuz devam ediyor ve edecek. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ilkelerden şaşmadan Kemalpaşa’da bayrağı dalgalandırmaya ve indirmemeye kararlıyız. Parti iç kısır tartışmalara katılmadan, partinin yerel ve genelde iktidar olması için fikrimizi söylemeye devam edeceğiz. Yol arkadaşlarımızın en büyük destekçisi olacak ve yol yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Oluşan tek listede ise şu isimler yer aldı:

(Egedesonsöz)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz