1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. CHP'li Vekil'den Cumhurbaşkanı Erdoğana sert tepki

CHP'li Vekil'den Cumhurbaşkanı Erdoğana sert tepki

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayı eleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, aşırı yoksulluk sınırı altında kalan 3 Milyon 509 Bin hanenin desteğini yıl sonuna kadar uzattığını söyleyen Vekil Polat, "Yoksulluk bitti derken aynı hafta yoksulluk sınırı altında kalan hanelere desteği yıl sonuna kadar uzattı" diyerek tepki gösterdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Geçtiğimiz hafta Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümünü kutlamak için gittiği Bitlis'te  konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan  "Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır," ifadelerini kullanmıştı.  Aynı hafta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yoksulluk altında kalan 3 Milyon 509 Bin hanenin yardım desteği süresini  yıl sonuna kadar uzattığını ve Ağustos ayında süresi biten Türkiye Aile Destek Programının uzatılmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandığını söyledi. 


Veki Mahir Polat: "Erdoğan Yoksulluğu onayladı"


CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir yandan yokluk ve yoksulluk ülkemizde yok derken diğer yandan aşırı yoksulluk sınırının altında kalan hanelere verilen desteğin süresini yıl sonuna kadar uzatılmasını onayladığını söyledi. Yaratmış oldukları yoksulluğun boyutunu Erdoğan’ın bizzat onayı ile fark edilir olduğuna dikkat çeken Polat, desteğin asgari ücretin 3’de 1’i olan hanelere verildiğinin altını çizerek verilen destek tutarın da sadece aylık 850 TL ile 1250 TL olduğunu söyledi.

"Karakış da bu tablo daha da vahim olacak"

1 Temmuz da yüzde 38 Elektrik ve 1 Ağustos da yüzde 38 Doğalgaz zamları sonrası Elektrik ve Doğalgaz faturasını ödeyemeyen hane sayılarını paylaşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat özellikle sonbaharın başlaması ile birlikte faturasını ödeyemeyen vatandaşlarımızın sayısında büyük bir artış yaşanacağını söyledi. Bugün itibari ile 3 Milyon 658 bin hanenin Elektrik, 600 bin hanenin doğalgaz faturasını ödeyemediği için destek almak zorunda kaldığının altını çizen Polat, karakış da bu tablo daha da vahim olacaktır, dedi.

"Sadece yoksulluğu yönetmeyi biliyorlar"

Vatandaşlarımızın derin yoksullukla mücadele ettiğini belirten Polat, Genel Sağlık Sigortası Prim ödemeleri kapsamında sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi 9 Milyon 444 bin kişinin primlerini de ödeyemediğini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının raporunda görüldüğünü söyledi. Bu tablonun değişmesi için artık seçimden başka bir seçenek olmadığına vurgu yapan Polat, bu iktidarın ne yokluğu ne yoksulluğu bitirmek gibi bir derdi yok, sadece yoksulluğu yönetmeyi biliyorlar, dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz