1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Emekçiler'den mücadeleye devam mesajı: Büyükşehir'de 6 bin 145 memur ve sözleşmeli memur TİS bekliyor

Emekçiler'den mücadeleye devam mesajı: Büyükşehir'de 6 bin 145 memur ve sözleşmeli memur TİS bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ESHOT ve İZSU çalışanlarıyla TİS masasının oluşturulamaması üzerine emekçiler eylem yaptı. Kaygılı olduklarını söyleyen emekçiler mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Ege Tegraf'tan Memduh Güney'in haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU’da görevli memur ve sözleşmeli memurların bağlı olduğu Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri masanın oluşturulamaması sonucu memurlar eylem yaptı. 6 bin 145 memur ve sözleşmeli memurun TİS beklediğini söyleyen Sendika'nın Örgütlenme Sekreteri Turgut Angün “Masanın oluşturulamaması nedeniyle emekçiler oyalandırıldıklarını düşünüyorlar. Bugünkü görüşmeye Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yerine genel sekreter katıldı ve kendisine TİS yetkisi verilmediğini söyledi. Bizde toplantıdan sonuç alamayınca refleks eylemi gerçekleştirdik. Emekçilerin kaygılı olduğunu söyledik, yetkili masanın oluşturulmasını talep ettik” dedi.
“MÜCADELEMİZ OLACAK”

“Yetkili bir TİS masası istiyoruz” diyen Angün, “Talebimiz karşılanmadığı sürece eyleme devam edeceğiz. Cemil Tugay’dan gelen randevu ve randevunun sonuçlarına göre bizim de kendi mücadelemiz olacak. Kapsamlı bir taslak hazırlığımız var. Taslağımızda belirttiğimiz taleplerin konuşulmasını ve gerçekleştirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 


“DETAYLAR KONUŞULSUN”
Sendikanın taleplerini de anlatan Angün, “14 bin TL olan sosyal denge tazminatının 22 bin TL olmasını, yılda 5 adet verilen ikramiyenin 4 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkmasını ve diğer detaylarında masada konuşulmasını istiyoruz” dedi.


YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz