1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Erdoğan’dan köpeklerin uyutulmasına yönelik yasa ile ilgili önemli açıklama

Erdoğan’dan köpeklerin uyutulmasına yönelik yasa ile ilgili önemli açıklama

Partisinin TBMM Grup toplantısında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köpeklerin uyutulmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili, “Özellikle hayvanseverlerimizin bu süreçte barınaklardaki köpekleri sahiplenmek suretiyle daha fazla sorumluluk alacaklarına inanıyoruz. Aynı şekilde yasanın kendilerine yüklediği görevleri en güzel şekilde yerin getirerek sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Gurup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Günlerdir büyük tartışmaya neden olan köpeklerin uyutulmasını ön gören yasa tasarısıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, “Özellikle hayvanseverlerimizin bu süreçte barınaklardaki köpekleri sahiplenmek suretiyle daha fazla sorumluluk alacaklarına inanıyoruz. Aynı şekilde yasanın kendilerine yüklediği görevleri en güzel şekilde yerin getirerek sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz” dedi.

BU ÇIĞLIĞA KAYITSIZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL
“2004 yılında hayvanları koruma kanununu biz yaptık. 2021 yılında hayvanları mal statüsünden çıkarıp can statüsüne koyan kanunu da biz yaptık” diyen Erdoğan şöyle konuştu: “Bizim bu sorunu köklü şekilde çözüme kavuşturmamız şart. Meseleyi çözmüş ülke örneklerini inceliyoruz. Tüm taraflarla istişare halindeyiz. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız uzun bir süredir sahipsiz hayvan konusunu uzun süredir çalışmaktaydı. Toplumun büyük bir bölümü bu sorunun bir an önce çözülmesini, sokaklarımızın başta çocuklarımız olmak üzere herkes için güvenli hale gelmesini istemektedir. Bu talebe, bu çağrıya hatta bu çığlığa kayıtsız kalmamız düşünülemez. Mevzuatta yapacağımız değişiklikle biz sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz. Bu değişikteki hedefimiz budur.”

OLMAYAN YERLERDE HEMEN BAKIM EVLERİ YAPILACAK
Erdoğan, “Köpek bakım evi olmayan yerlerde hemen bakım evleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak. Ayrıca sahiplendirilmeleri için kampanyalar yapılacak. Sahiplendirilen hayvanlar kısırlaştırılacak. Aşılanacak ve çip takılarak sabine teslim edilecek. Bundan sonra da çok sıkı takip edilecek. Biz barınaklarına alınan tüm hayvanların sahiplenilmesini istiyoruz. Özellikle hayvanseverlerimizin bu süreçte barınaklardaki köpekleri sahiplenmek suretiyle daha fazla sorumluluk alacaklarına inanıyoruz. Aynı şekilde yasanın kendilerine yüklediği görevleri en güzel şekilde yerin getirerek sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz. Böylece bu önemli sorunu hep birlikte en geniş mutabakatla milletimizin arzu ve beklentileri yönünde çözmüş olacağız” diye konuştu

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz