1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. İsias davasında kamu görevlileri hakkında soruşturma izni

İsias davasında kamu görevlileri hakkında soruşturma izni

Adıyaman Valiliği, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileriyle ilgili soruşturma izni verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman’daki İsias Otel’de konaklayan 31 turist rehberi ve KKTC’li ortaokul voleybol takımı kafilesinden 25’i çocuk 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileriyle ilgili soruşturma izni verdi. 

İl İdare Kurulu gerekçeli kararında, İsias Oteli binasının yapısal kusurlarının ve donatı eksikliklerinin binanın yıkımına sebebiyet vermiş olabileceğini kaydetti.

Kurul ayrıca denetim görevinin yerine getirilmediğine, proje bilgileri ile ruhsat bilgilerinin uyuşmadığına ve mevzuata uyulmadan yapı ruhsatı verildiğine dikkat çekti.

Bu kapsamda yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki ruhsat büro teknisyeni, ruhsat büro şefi, imar müdürü ve belediye başkan yardımcılarından hayatta olan dört kişi aleyhine soruşturma izni verildi.

İsias otel enkazında 13 yaşındaki oğlu Aras’ı kaybeden Murat Aktuğralı, bunun uzun zamandır bekledikleri bir karar olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz