1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Evde bakım maaşı 2024 Eylül: İşte beklenen tarih

Evde bakım maaşı 2024 Eylül: İşte beklenen tarih

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım yardımı ödemelerini eylül ayında hangi tarihte hesaplara aktaracağı merak edilirken, Bakan Göktaş da düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı ve engelli aylıklarının, 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldığını duyurdu. Söz konusu destek ödemelerinin iletilmesinin ardından farklı sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da 11 Eylül itibariyle ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğini ve sosyal yardım programları kapsamında ne kadar destek sağlanacağını merak ediyorlar. Bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile destek ödemelerine dair düzenli olarak kamuoyunu bilgilendiriyor. 

Evde Bakım Yardımı Eylül 2024

Yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım yardımı programından yaralanan vatandaşlar da eylül ayı evde bakım maaş ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Evde bakım yardımının ne zaman verileceğine ilişkin henüz açıklama yapılmadı ancak bakanlığın önceki aylarda evde bakım yardımı ödemelerini genellikle ay ortasına doğru yaklaşırken yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılması nedeniyle 15 Eylül civarında evde bakım yardımı ödemelerinin sağlanacağına ilişkin tahminler bulunuyor. 15 Eylül civarında 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının hesaplara aktarılması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. 

Evde Bakım Maaşı Yeni Zam Tarihi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşı ödemelerini 15 Eylül tarihinde sağlayacağı düşünülürken, evde bakım maaşındaki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Evde bakım maaşı zammının belirlenebilmesi için 2025 yılın ocak ayı beklenecek. Ocak ayında Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre memur maaş zammının belirlenmesi sonrasında evde bakım maaşının ve toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımların memur maaş katsayısına göre yükselmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz