1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Asayiş
  4. İki adaydan birleşme iddialarına yeşil ışık

İki adaydan birleşme iddialarına yeşil ışık

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 16 Eylül (yarın) gerçekeleştirilecek il kongresi öncesi hareketli saatler yaşanıyor. Mevcut il başkanı ve il başkan adayı Şenol Aslanoğlu’nu destekleyen ilçe başkanlarının blok liste çalışmaları yürütmesi sonrası İl Başkan Adayları Aytekin Tunus ve Şakir Başak blok liste ve ‘birleşme’ iddiaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de hafta sonu gerçekleştirilecek il kongresi öncesi hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor.

Kongre için CHP Konak eski ilçe başkanı Aytekin Tunus,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplumla İlişkiler Koordinatörü Mehmet Şakir Başak ve mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu adaylığını açıklamıştı.

Kongreye sayılı saatler kala Tunus ve Başak’ın birleşme iddiaları gündeme gelirken bir diğer gündem maddesi ise Aslanoğlu’na yakın ilçe başkanlarının seçimlerin blok liste ile yapılması için çalışma yürüttüğü olmuştu.

TUNUS: BUNDAN DÖNÜLMELİ Blok liste önerisine kesin bir dille karşı çıkan İl Başkan Adayı Aytekin Tunus, “Çarşaf liste bizim geleneğimizde olan, demokratik bir anlayış. Blok listeye yönlendirmek, il başkanının kendi ifadesi değilmiş gibi, yani kendisi çarşaf liste istiyormuş gibi görünüp ama ilçe başkanı bu konuda blok listeye yönlendirmesini Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleneğine, kültürüne aykırı buluyorum, ayıplıyorum.  Biz bunu İzmirli'ye açıklayamayız, bundan dönmesini  eğer dönmezse delegenin buna tepki gösterip çarşafa yöneleceğini umuyorum ve biliyorum.  Bunu bir şekilde ortadan kaldırmak lazım. Çarşaf liste olması gereken ve çarşaf listenin olması için bütün demokratik şartlarımızı kullanacağız” dedi.

SÜRECİ SONUNA KADAR GÖTÜRECEĞİM Şakir Başak ile birleşme iddialarına da yanıt veren Tunus,  “Yani arkadaşlarımız görüşüyorlar. Şakir Bey benim arkadaşım, dostum. Aynı ilçenin başkanlığını yaptık.  Ben bir iddiayla ortaya çıktım. Dolayısıyla bu sürecin sonuna kadar bu iddiamı devam ettirmek ve projemi hayata geçirmek adına sonuna kadar yarışmayı planlıyorum. Şakir Başkan çok sevdiğim değerli bir arkadaşım.  Elbette ki onun desteğini, onun katkısını almak isterim.  Ancak dediğim gibi ben bu süreci sonuna kadar götüreceğim” diye konuştu.

BASKILARA BOYUN EĞMEYEN BİRİSİYİM Seçim sürecine kadar kendisinin ve Başak’ın çekileceği iddiasını yalanlayan Tunus, “Bunun benim açımdan mümkün olması söz konusu olamaz. Demokratik hakkımı hiç kimseye ama hiç kimseye engelletmem. Bunu net bir şekilde söyleyeyim.  Baskıları asla boyun eğmeyen birisiyim.  Bu benim demokratik hakkım” ifadelerini kullandı.

BAŞAK: KARAR VERECEK OLAN DELEGASYONDUR Blok liste önerisinin ilçe başkanlarının kararı olmadığını belirten İl Başkan Adayı Şakir Başak ise, “Bu konuya ilçe başkanları karar veremez. Yani burada karar verecek olan delegasyondur. Dolayısıyla oylama yapılır ve oylamada çoğunluğu blok derse blok, çarşaf derse çarşaf olur. Ancak sahayı iyi bilen bir partili olarak, örgütçü  biri olarak ben blok liste önerisinin geçmesi ihtimalinin zor olduğunu düşünüyorum. Yani delegasyonun buna onay vermeyeceğini düşünüyorum. Hani ilçe başkanlarının bireysel anlamda bir fikri düşüncesi olabilir. Ama buna karar verecek olan delegasyondur. Blok liste tabii ki tüzüğe aykırı değil. Verilen önergeyle blok liste yapılabilir. Ancak parti tüzüğünde aslolan çarşaf listedir. Ancak tabii ki delegasyon blok liste önerisi verirse divan bunu oylatmak zorunda. Sonucunda da ne çıkarsa o uygulanır. Tabii ki ben daha önce de duyurduğum gibi çarşaf liste ile seçimlere gidilmesi gerektiğini savunuyorum” dedi.

UZLAŞI YOLU AÇIK Birleşme iddialarına yeşil ışık yakan Başak, “Yani ikimizin arasında  dostluğumuz, bir arkadaşlığımız var.  Görüşüyoruz da… Benim basın açıklamama kendisi de geldi. Ben de onun açıklamasına gittim.  Dolayısıyla burada meselemiz bireyin ötesinde  bir örgütsel, bir ilkesel  mücadele noktasında. Biz bu anlayış ile aday olduk. Parti örgütü önem arz ediyor seçimlere giderken. Dolayısıyla bunu da sürükleyecek olan kişiler bu noktada oturur, konuşur. Yani konuşuyoruz. Konuşmaya devam ediyoruz. Ama bir uzlaşı olmasa da bu noktada üç de aday olur gibi geliyor bana. Ancak uzlaşı yolu açık” diye konuştu.

(Egedesonsöz)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz