1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İşçi çıkaran Menemen Belediyesi'nde gerilim tırmanıyor

İşçi çıkaran Menemen Belediyesi'nde gerilim tırmanıyor

Yaklaşık 400 işçinin işten çıkarıldığı Menemen Belediyesi'nde gerilim devam ediyor. Polis, Haziran ayı meclis oturuma izleyici olmak isteyen işçilere izin vermedi. CHP Grup Başkanvekili Necati Başar Eryılmaz ve meclis üyesi arkadaşları, meclise girdikten birkaç dakika sonra terk ederek bu durumu protesto etti. Eryılmaz, "Aydın Pehlivan hacca gidiyormuş, gelirken bize hurma getirsin. Giderken de işçilerle bir araya gelsin, helallik alsın öyle gitsin" ifadesini kullandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Menemen Belediye Meclisi'nin Haziran ayı oturumu, Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın yokluğunda, Meclis Başkanvekili Feyzullah Ergin yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis toplantısı, alışılmışın dışında 25 dakikada tamamlanırken, başkanlıktan gelen önergeler ilgili komisyonlara sevk edildi, komisyonlardan gelen raporlar konuşuldu. Ancak meclis toplantısına, meclis dışındaki olaylar damga vurdu.

MECLİS OTURUMUNU FEYZULLAH ERGEN YÖNETTİ
MHP Grup Sözcüsü Bahadır İnanlı ve Meclisi yöneten Feyzullah Ergin, tüm Menemenlilerin Kurban Bayramı şimdiden kutladı. Mahalle muhtarlarına verilen aylık 150 liralık ayni yardım, oybirliğiyle 1000 liraya çıkarıldı. Tüm maddelerin 25 dakika içinde görüşülüp karara bağlanmasından sonra Dilek ve Temennilere gelindi. Bu bölümde kimse söz almayınca, Meclisi yöneten Ergin, meclise katılamayan üyelerin mazeretlerini oyladı, "Meclise mazeret bildirip gelmeyen sadece Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan var. Meclise katılmayan başka üyeler de var ancak onlar mazeret beyan etmediler" şeklinde bir açıklamada bulundu. Feyzullah Ergin, bir dahaki meclis oturumunun 3 Temmuz saat 17.00 olarak belirlenmesinin ardından meclisi kapattı.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ, İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ
Saat 17.00'de başlaması planlanan meclis oturumu, 17.10'da başlarken, belediyenin kapılarının saat 16.00'da herkese kapatıldığı öne sürüldü. Belediye önünde toplanan, meclise seyirci olarak katılmak isteyen iş akdi sona erdirilmiş 20 kadar işçinin polis barikatına takıldığı, içeriye girmelerine izin verilmediği öğrenildi. İşçilere destek veren CHP'li meclis üyeleri de kapı önündeki işçilerle birlikte hareket etti. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Necati Başar Eryılmaz, bir basın açıklaması yaparak tepkisini ortaya koydu. Eryılmaz, şunları söyledi:

HALKIN OLMADIĞI YERDE BİZ DE YOKUZ
"Çevik kuvvet, belediyenin önünde etten duvar örmüş. İşten çıkarılan işçilerden 20'si oradaydı, içeriye girişine izin verilmedi. Çevik kuvvet biz meclis üyelerini de engellemeye kalktı ancak biz bir şekilde içeriye girdik, tepkimizi içeride gösterdikten sonra hemen toplu halde meclisi terk ederek protestoda bulunduk. İçeride ve dışarıda tartışmalar oldu, hiçbiri canlı meclis toplantısına yansıtılmadı. İşten çıkarılan işçileri içeriye almadılar ama içeride kendi adamları vardı. 20 işçiden mi korkuyorsunuz? Niye belediyeyle halkı karşı karşıya getiriyorsunuz? Bu meclis, halkın meclisi değil mi? Halkın olmadığı yerde biz de yokuz deyip meclise katılmadık. 20 işçi geldi diye çevik kuvvet mi çağrılır? Neden korkuyorsunuz, kimden korkuyorsunuz?"

ERYILMAZ: BAŞKAN HACDAN BİZE HURMA GETİRSİN!
CHP Grup Başkanvekili Necati Başar Eryılmaz, Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a da göndermede bulundu:

"Belediyenin önünde bir açıklama yaptık. Duyduk ki Aydın Pehlivan, hacca gidiyormuş. Bize oradan hurma getirsin! Hac yolculuğuna çıkmadan önce de işten çıkardığı işçileri toplasın, onlardan helallik alsın! Aydın Pehlivan, seçimden sonraki meclis oturumunda, 1999 yılında işten çıkarıldığını, işten çıkarılmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söylüyordu. Hiçbir işçiyi işten atmayacağını, her şeyin işçiler için çok daha güzel olacağını ifade etmişti. Biz bir aileyiz, biz güçlü bir belediyeyiz, diyordu. Yüzlerce insanı işten çıkarıyor Aydın Pehlivan ama meclise katılmıyor, Meclis salonuna kendi militanlarını dolduruyor. Antidemokratik bir uygulama var Menemen'de. 19. yüzyıl siyaseti yapıyorlar."

(Ege'de Son Söz/ Muhittin Akbel)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz