1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. İşte Başkan Tugay’ın belediyedeki memurlara son teklifi: Maaşlar ne kadar olacak?

İşte Başkan Tugay’ın belediyedeki memurlara son teklifi: Maaşlar ne kadar olacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın belediyede çalışan memurlar için daha önce 16 bin lira olan sosyal denge tazminatı teklifini 17 bin liraya yükselttiği öğrenildi. Teklife göre İzmir Büyükşehir Belediyesinde en düşük memur maaşının 53 bin 500 TL, Mühendis maaşının ise 79 bin lira olacağı vurgulandı

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında yürütülen görüşmelerde sosyal denge tazminatındaki anlaşmazlık olmuştu. Konuyla ilgili yeni bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın daha önce 16 bin lira olarak verdiği sosyal denge tazminatı rakamını 17 bin liraya çıkardığı belirtildi. Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesinde en düşük memur maşının 53 bin 500 TL’ye, mühendis maaşının ise 79 bin liraya çıkacağı vurgulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 6300 memur adına sosyal denge tazminatı konusunda toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdüren Tüm Bel Sen arasında kritik bir görüşme yapıldı. Alınan bilgiye göre, Belediye Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, sendika yöneticilerine açığa alınan 7 kişinin iadesinin yapılacağını ancak en son 17 bin liraya çıkardıkları aylık sosyal denge tazminatı teklifi ile ilgili memurlar arasında "evet" veya "hayır" şeklinde bir referandum yapılarak karar verilmesini talep etti. Ayrıca, Yıldır’ın Başkan Tugay’ın yıl sonunda SDT’lerin artışı konusunda bir değerlendirme yapacağını da ilettiği öne sürüldü.

Bu teklifin üzerine sendika yönetimi, şube temsilcileriyle büyük bir toplantı yaptı. Ancak toplantıda büyük tartışmalar çıktı. Ancak toplantıda bir karara varılamadığı öğrenildi. Sendika yönetimi, şube temsilcilerinin görüşünü aldıklarını ve buna göre yürütme kurulu olarak bir karar vereceklerini söyledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz