1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir'de Amerikan askerlerine yönelik eylem: Başlarına çuval geçirdiler

İzmir'de Amerikan askerlerine yönelik eylem: Başlarına çuval geçirdiler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İsrail’i korumakla görevli İzmir Limanı’na demirleyen ve ABD’nin en büyük taarruz gemisi görevini gören USS Wasp’ta görevli Amerikan askerinin başına çuval geçirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Bugün Alsancak Limanı'na demirlenen ABD'nin taaruz gemisi tepkilere yol açmıştı. Alsancak'ta gezintiye çıkan Amerikan askerleri ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri arasında tartışma çıktı. Bir grup TGB'li Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdi. 

"ABD ASKERİNİN TÜRKİYE'DE YERİ YOK"

 TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, "İsrail’e kalkan olan, Mehmetçiğin ve binlerce Filistinli’nin katili olan Amerikan askerlerine bu topraklarda rahat vermeyeceğiz. Vatan evlatları Amerikan kurşunlarıyla şehit edilirken ABD askerleri ellerini kollarını sallayarak ülkemizde rahat rahat gezemez! Eli kanlı ABD askerlerinin Türkiye’de yeri yok! Mehmetçiğin katilleri, Filistinlilerin, Iraklıların, Yemenlilerin katilleri defolun gidin ülkemizden. 30 Ağustos’un yıl dönümünde limanlarımıza gelip Türk milletine meydan okuyanlardan hesao soracağız!" dedi.

TGB üyeleri ise,  “Mehmetçiğin Katili Amerika, Üslere El Konsun ABD Defolsun, Katil ABD, Katil İsrail, Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganlarını attı.Aynı zamanda TGB Başkanı Çetin'in de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. 


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz