1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Kar geliyor! Kış o tarihte kapıya dayanacak

Kar geliyor! Kış o tarihte kapıya dayanacak

Yaz mevsiminin sona ermesinin ardından havaların ne zaman soğuyacağı ve kar yağışının hangi tarihlerde etkili olacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayının ortaları itibariyle havalar ne zaman soğuyacak, yağışlar ne zaman başlayacak, kar yağışı hangi tarihlerde etkili olacak gibi araştırmalar yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü saatlik, günlük ve haftalık hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam ederken, kar yağışının hangi tarihlerde etkili olacağına dair de çeşitli tahminler gündeme gelmeye devam ediyor. 

Kar ne zaman yağacak?

Eylül ayına girilmesinin ardından ülke genelindeki pek çok şehirde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşmeye başladı. Önümüzdeki haftalarda sıcaklık düşüşlerinin devam etmesi beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Dünya Meteoroloji Örgütü’nün yayınladığı raporlara göre Kasım 2024 ile Şubat 2025 tarihleri arasında lan Lina’nın etkisini göstermeye başlaması bekleniyor. Pasifik Okyanusu'ndaki sıcaklık değişikleri nedeniyle ortaya çıkan bu hava olayı özellikle kuzey yarımkürede kar yağışının görülmesine sebep olabiliyor. Bu kapsamda, 2024 yılının son haftalarında ve 2025 yılının ilk haftalarında yurt çapındaki farklı şehirlerde kar yağışının etkili olacağına dair tahminler bulunuyor. 

Yağışlar ne zaman başlayacak?

Kasım 2024 ile Ocak 2025 arasında kar yağışının etkili olacağına dair tahminler ağırlık kazanırken, eylül ayının ortaları itibariyle sonbahar yağışları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Eylül ayının ilk günlerinden itibaren yurt çapındaki farklı şehirlerde ve bölgelerde yağış ihtimalleri oluştukça Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ve tahminler ile kamuoyu bilgilendiriliyor. Bu çerçevede, önümüzdeki haftalarda da farklı şehirlerde hava sıcaklıklarının düşmeye devam etmesi ve yağışların etkili olması bekleniyor. Güncel hava tahminlerine erişmek ve Meteoroloji’nin uyarılarına dair bilgi edinmek isteyen kişilerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz